IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILO Đukanović primio počasnog konzula Crne Gore u Istanbulu… (foto i video)

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je Akana Suvera, počasnog konzula Crne Gore u Istanbulu, kojem je uručio Medalju za zasluge države Crne Gore…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 04.03…18.59… MILO Đukanović primio počasnog konzula Crne Gore u Istanbulu… (foto i video)

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, je naglasio da je Suver dao značajan doprinos međudržavnim odnosima Crne Gore i Turske, posebno u vrijeme njegovog mandata počasnog konzula u Istanbulu kao i kroz angažovanje u fondaciji Marmara koja je imala važne inicijative za Crnu Goru i region.

On je iskazao zadovoljstvo što će i nakon otvaranja Generalnog konzulata Crne Gore u Turskoj, čime je prestao angažman počasnog konzula za oblast Istanbula, Suver biti u prilici da sa nove pozicije nastavi da snažno doprinos razvoju odnosa dvije države.

Uz najdublje uvjerenje  da priznanje odlazi u  prave ruke, Predsjednik je čestitao Suveru i na dobijanju crnogorskog pasoša, što je više nego zasluženi čin uvažavanja države Crne Gore, koji potvrđuje  visoki kvalitet odnosa i učvršćeno prijateljstvo dvije zemlje.

Čitaj još:   SNIMCI IZ SRBIJE ZA NEVJEROVATI: Autobusi iz BiH masovno stižu na glasanje- "Šta radite bre ovdje, jel znate da je to zabranjeno?" (foto, video)

Počasni konzul je uz zahvalnost za visoko državno priznanje iskazao zadovoljstvo što je predsjednik Đukanović sada i njegov predsjednik, podsjećajući da je u proteklih 12 godina svim srcem radio za Crnu Goru. 

Akan Suvera je predsjedniku Đukanoviću uručio pozivno pismo i to za učešće na 24. Euroazijskom ekonomskom samitu na ljeto  u Istanbulu, što je primljeno sa zahvalnošću očekivanjem da će situacija uslovljena pandemijom omogućiti njegovu realizaciju...

Izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more