IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MIGRANTI ZALUTALI U MINSKO POLJE, JEDAN NASTRADAO: Antiteroristička jedinica “digla” helikopter da spasi ostale… (foto i video)

Antiteroristička jedinca spasila grupu migranata koja je slučajno zalutala u minsko polje, jedan smrtno stradao…

BLATO: Hrvatska, Crna Hronika, vijesti, subota, 06.03…13: 59… MIGRANTI ZALUTALI U MINSKO POLJE, JEDAN NASTRADAO: Antiteroristička jedinica “digla” helikopter da spasi ostale… (foto i video)

Pripadnici hrvatske antiterorističke jedinice izvukli su čak deset ilegalnih migranata iz minski sumnjive šume u Blatu su i na području Saborskog u Hrvatskoj, nakon što je dan ranije jedan od njih nagazio na nepoznatu minu te poginuo. Još četvero migranata oko njega je ozleđeno.

Odmah nakon dojave policajci su locirali smrtno stradalog migranta i jednog ozleđenog. Ostatak grupe udaljio se u nepoznatom smjeru te su ih pretraživanjem terena u ranim večernjim satima locirali specijalci iz helikoptera na predelu Modruš i Lička Jasenica.

Uslovi nisu dozvoljavali daljnje postupanje policije i to sigurno izvlačenje migranata, odnosno njihovo spašavanje. Zato su ih policijski službenici i to putem razglasa iz helikoptera na engleskom jeziku upozorili da se nalaze u minski sumnjivom području te da ostanu na pozicijama dolaska spasilačkog tima.

Čitaj još:   BRAVO ZA ELZANA Bibića: Oborio rekord SRBIJE na 5.000 metara! (foto, video)

Pirotehničari Antiterorističke jedinice Lučko odredili su najkraći put i to od sigurne zone do njih te danas, ranim jutarnjim satima, započeli s pregledom terena i stvaranjem sigurnog koridora za izvlačenje kroz minski a sumnjivo područje- potvrdili su u petak u karlovačkoj policijskoj upravi.

Nakon nekoliko sati rada te obezbjeđenih označenih 500 metara staze, deset osoba je spašeno te im je pružena ljekarska pomoć.

Jedna od osoba je u životnoj opasnosti…

Izvor indeks.hr

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more