IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZATVARA SE SKORO SVE: Detaljan spisak šta radi tokom vikenda, šta se otvara tek u ponedeljak… (foto i video)

Od danas u podne do ponedeljka u 6.00 ujutru primjenjivaće se nove mjere Kriznog štaba po kojima će biti zatvoreni svi ugostiteljski objekti kao i sve prodavnice osim prodavnica prehrambene djelatnosti…

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, vijesti, subota, 06.03…12: 59…  ZATVARA SE SKORO SVE: Detaljan spisak šta radi tokom vikenda, šta se otvara tek u ponedeljak… (foto i video)

Učenici srednjih škola od ponedeljka, 8. marta, preći će na onlajn nastavu, saopšteno je iz Vlade koja je juče usvojila nove mjere.

Mogućnost da rade danas nakon podneva do ponedeljka ujutru imaće samo prodavnice prehrambene robe, koje mogu da rade do 21, apoteke i benzinske pumpe čije radno vreme nije ograničeno.

U ski centrima, ove mjere važiće od ponoći i trajaće do ponedeljka, što znači da ugostiteljski objekti na ovim mjestima neće raditi tokom cjelog vikenda.

Izuzetak su hotelski kafići i restorani, koji tokom vikenda mogu usluživati samo goste koji imaju prijavljen boravak…

Kada su u pitanju ustanove kulture, samo pozorišta će moći da rade do 21 sat uz poštovanje svih epidemioloških mjera, dok će se unapred zakazani sportski događaji moći da se održe, ali bez prisustva publike.

Čitaj još:   OPREZ: Bakterije vrebaju iz svake šoljice kahve, kafe i kave...

Bitno je napomenuti da je djelatnost dostave hrane moguća 24 sata dnevno, dok je šalter prodaja hrane i pića sutra nakon 12 časova zabranjena na teritoriji cjele Srbije do ponedeljka ujutru.

Takođe, nakon 12 časova mogu raditi privatne zdravstvene ustanove, laboratorije, veterinarske ambulante i stomatološke ordinacije.

Sve pijace u Beogradu u sastavu JKP “Gradske pijace”, danas i sutra radiće uobičajeno, poput prodavnica hrane i hipermarketa.

JKP “Gradske pijace” u saopštenju podsjećaju sve sugrađane koji dolaze na beogradske pijace, da se pridržavaju mjera Vlade Republike Srbije, da drže propisanu distancu prilikom obavljanja kupovine, kao i da nose zaštitne maske.

Od ponedeljka, 8. marta, sve će raditi i to po uobičajenom režimu i radna vremena svih objekata biće ista kao i do danas.

Vakcinacija protiv zarazne bolesti Covid- 19 odvijaće se bez prekida po unapred utvrđenom planu, tako da nove mjere ni na koji način one i ne ugrožavaju proces imunizacije, dodaje se u saopštenju Vlade.

Izvor Mondo.rs

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović Stanković u Skupštini CG: Ne dam da se vrijeđa BiH, RS nije i nikada neće biti država! (foto i video)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more