IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

RAT ZA ŠEFA NAVIJAČKOG PODZEMLJA: Dva naslednika VELJE NEVOLJE mračna im je prošlost i razrađeni POSAO… (foto)

Poslije hapšenja Velja Nevolje i Marka Miljkovića, mnogi bi htjeli da preuzmu “posao”…

BEOGRAD: Srbija, Sport, Crna Hronika, utorak, 09.03.2021…13: 59… RAT ZA ŠEFA NAVIJAČKOG PODZEMLJA: Dva naslednika VELJE NEVOLJE mračna im je prošlost i razrađeni POSAO… (foto)

Najmanje dvije kriminalne grupe koje se naslanjaju na navijače, u ovom se trenutku pokušavaju da popuni upražnjeno mjesto poslije hapšenja Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Prema pojedinim navodima, riječ je o ekipama koje predvode Nikola V. (poznatiji kao Džoni sa Vračara) i Vladimir V., i koje su u ovom trenutku u sukobu.

Prema podacima bezbjednosnih službi, Nikola V. je navodno direktno povezan sa Belivukom i Miljkovićem i operativna saznanja govore da je sa njima učestvovao u nekim zločinima.

“Nikola V. i njegova desna ruka Luka C. su trenutno van domašaja policije, a sumnja se da se kriju u Španiji sa ostalim članovima grupe. Prema nekim podacima, njih dvojica su, pored još najmanje trojice ljudi, učestvovala u pucnjavi u Atini kada su ubijeni Igor Dedović, navodni vođa “škaljarskog klana” i Stevan Stamatović, njegov najbliži saradnik”, navodi izvor i to iz istrage.

Pored ubistava, operativna saznanja o ovoj ekipi kazuju da su navodno dio većeg lanca za krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike ka Zapadnoj Evropi, kao da njima u ovom trenutku rukovode najbliži saradnici Radoja Zvicera , navodnog vođe “kavačkog klana”. Zvicer istinski šef Belivuka i Miljkovića, a posle njihovog hapšenja, “posao” je, prema pisanju medija, pao na Nikolu V. i Luku C.

Čitaj još:   EVO Šta uvođenje vanrednog stanja u RS- u znači za Federaciju BiH: "Za Bošnjake to bi bila katastrofa..." (foto)

Pored organizovanja šverca kokainom, ova grupa se, prema informacijama bezbjednosnih službi regiona, na Pirinejskom poluostrvu bavi i to uzgojem marihuane u veštačkim uslovima. Novac zarađen od trgovine narkoticima, koriste za skrivanje, ali ga, kao i u ranijem periodu, peru kroz i to kupovinu lokala, stanova i automobila.

Za razliku od ove ekipe, grupa Vladimira V. je trenutno na teritoriji Srbije. Skrivaju se mahom u Beogradu, u štek- stanovima. Glavni posao navodno trgovina narkoticima, posebno kokainom i heroinom. Odranije su u sukobu sa Belivukom i Miljkovićem. I oni su, takođe, imali neku vrstu zaštite i to i od pojedinaca u državnim strukturama, posebno u MUP Srbije.

“Cijelu tu mrežu zaštite, bar njen vrh, sada smo demontirali. Vladimir V. je zato sada u ilegali. Zaplenjeno mu je nedavno nekoliko automobila i ona su na veštačenju. Policija lagano sužava krug oko cijele te grupe”, ističe izvor.

O kriminalcima, koji pokušavaju da uskoče na mjesto Belivuka i Miljkovića pre nekoliko dana govorio je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji im je poručio da će vrlo brzo završiti iza rešetaka i da su pod prismotrom.

Veljko Belivuk, vođa navijačke grupe “Principi” fudbalskog kluba Partizan je, zajedno sa još 18 osoba, uhapšen 4. februara i prošle nedelje Specijalni sud im je produžio pritvor za još 30 dana.

Belivuk i saradnici osumnjičeni su za najbrutalnije zločine- otmice, tri ubistva, iznude i trgovinu drogom. Terete se za likvidacije navijača i to Crvene zvezde Zdravka Radojevića, onda i navijača Partizana Gorana Veličkovića Goksija i pripadnika grupe “Pink Panter” Milana LJepoje. Prema nekim najavama, uslediće proširenje istrage još neka ubistva.

Izvor Mondo.rs

Čitaj još:   Pronađen Dr Nestorović: Pitali ga zašto je nestao, rekao je dvije rečenice i JEDNU SOČNU PSOVKU... (foto)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more