IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VELJA NEVOLJA “KRVAVI” KEŠ “TOPIO” U BITKOINE: Pomogao mu haker, vrti će vam se koliko je “dobar” (foto)

Novac je sada gotovo nemoguće pronaći i zaplijeniti ga…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 10.03.2021…00: 59… VELJA NEVOLJA “KRVAVI” KEŠ “TOPIO” U BITKOINE: Pomogao mu haker, vrti će vam se koliko je “dobar” (foto)

Mafijaši Veljka Belivuka (35) u predhodne dvije godine kupili su bitkoine za više od 5 miliona eura, pokazuju najnovija operativna saznanja iz istrage!

Ovaj ogroman novac sada je gotovo nemoguće pronaći i zapleniti ga, jer se kripto valute mogu kupiti i prodavati samo uz posebne šifre poznate jedino vlasniku! Osim toga,vrijednost bitkoina samo od prošle godine uvećana za sedam puta, pa je za toliko porasla i Belivukova investicija!

Izvor blizak istrazi otkrio je da je među 20 pripadnika bande Velje Nevolje, koji su uhapšeni 4. februara i jedan ozbiljan programer. 

Taj mladić je pomogao Belivuku u nabavci šifrovane aplikacije “Skaj”, preko koje su članovi bande komunicirali i slali snimke mučenja ali i kao i samo kasapljenja protivnika.

Međutim, sumnja se da je taj programer pomogao Velji i da sakrije značajan dio novca od kriminala tako što su preko šifrovanih  i tajnih podataka sve to i kupovali kriptovalutu. Procjenjuje se da je na taj način sklriveno najmanje 5 miliona eura- objašnjava izvor i dodaje da je to samo manji dio novca koji je banda Velje Nevolje zaradila od prodaje droge, reketa i drugih krivičnih djela.

Čitaj još:   ALO KONOBAR... (foto, video)

Vjeruje se da je velika količina novca zakopana na tajnim lokacijama širom Srbije, a vjerovatno je riječ o najmanje deset miliona eura- navodi izvor.

Podsjetimo, policija je u saradnji sa BIA, poslje višemjesečnog praćenja 4. februara uhapsila Veljka Belivuka, vođu a i te partizanove navijačke grupe “Principi”, kao i Marka Miljkovića Mareta (29) i još 20 njihovih najbližih saradnika.

Belivuk ili VELJA NEVOLJA i njegova banda terete se i to i za više ubistava, iznude, reketiranje i preprodaju droge…

izvor srbija danas.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more