IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Ako od žene želite da sakrijete poruke koje vam šalju švalerke: OVO VAM JE JEDINO REŠENJE! (foto)

IT ekspert objasnio: SVI TELEFONI MOGU DA SE PRISLUŠKUJU, ALI PREPISKA…

ISTANBUL: Regija, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 11.03.2021…00: 39… Ako od žene želite da sakrijete poruke koje vam šalju švalerke: OVO VAM JE JEDINO REŠENJE! (foto)

Pojavila se nova “Skaj” aplikacija, a preko nje su komunicirali Velja Nevolja i njegova kriminalna grupa kako bi završavali svoje poslove. To je otvorilo temu: Da li postoji telefon koji ne može da se prisluškuje i kakva je situacija sa prepiskom

Namena aplikacije je od početka bila da se ovaj softver koristi samo i za maksimalnu zaštitu podataka u internet svetu gdje je postalo skoro pa i nemoguće sačuvati privatnost.

IT stručnjak Vlada Nenadić je u jutranjem programu otkrio neke tajne prisluškivanja. 

Čemu služi Skaj aplikacija? 

– Skaj aplikacija služi za dopisivanje, razminu foto ili video sadržaja ili govora– rekao je Nenadić. 

Košišćenje ove aplikacije košta od 600 do 2000 dolara, a kako IT stručnjak navodi, ne postoji nešto što ne može da se prisluškuje…

Ne postoji nešto što ne može da se prisluškuje. Suština je u količini opreme koju imate da biste nekoga prisluškivali. Razlika između Vibera i Skaja je u tome što je Skaj novija aplikacija i time daje bolju zaštitu – otkrio je Nenadić.

On je naglasio da kada je riječ o prisluškivanju, nema razlike da posjedujete običan mobilni telefon ili pametni, kao svaki uređaj može biti prisluškivan.

Čitaj još:   MILAN "Pipun" Knežević: Lider DNP se divi srpskoj vojci, dok unižava crnogorsku... (foto, video)...

– Da biste prisluškivali nekoga morate da stanete na žicu između njega i sagovornika. Nije bitno koji telefon posjedujete. Najbezbednije, ukoliko nekoga želite da prisluškujete su bubice – pričao je Nenadić.

Ipak, postoji način da se prepiska sakrije

Niko ne bi volio da su njegove poruke koje razmienjuje sa drugim ljudima svima dostupne, naročito ne oni koji nešto kriju: ljubavnika, ljubavnicu, ili muljanje na poslu, ogovaranje prijatelja…

Nenadić objašnjava na koji način možete sakriti sadržaj poruke koji će ubrzo sam nestati…

Imate opciju da se poruke automatski brišu. Ni žena ni Služba za visoko-tehnološki kriminal ne mogu da vide poruku. Ona se automatski briše. Vi imate logove i u njima piše ko vas je zvao, kada vas je zvao ali ne podaci zato što nemate tu količinu memorije koja vam je potrebna da to čuvate. Lako je prisluškivati, ali ogromne količine opreme su potrebne da bi se svi prisluškivali- otkrio je Nenadić.

Zaključak ove priče je- Ne bacajte pare! Kako IT stručnjak navodi, svako može da se prisluškuje, a ukoliko ste baš vi meta i to od strane BIA, nećete ni znati…

Čitaj još:   UŽAS: U mercedesu pronađen leš kako leži u lokvi krvi... (foto)

izvor informer.rs 

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more