IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SNAŽNA Poruka Veljka Bulajića: Dajte glas za suverenu, antifašističku i multietničku Crnu Goru… (foto)

Jedan od Crnogoraca rasutih po bijelome svijetu, očekujem vaš snažni glas za suverenu, demokratsku, multietničku i antifašističku Crnu Goru…

ZAGREB: Regija, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 11.03.2021… 12: 39…  SNAŽNA Poruka Veljka Bulajića: Dajte glas za suverenu, antifašističku i multietničku Crnu Goru… (foto)

Kao jedan od Crnogoraca rasutih po bijelome svijetu, očekujem vaš snažni glas za suverenu, demokratsku, multietničku i antifašističku Crnu Goru, neopterećenu šovinizmom i etničkom mržnjom; za Crnu Goru kakvu su nam ostavili na čuvanje naši preci– modernu i ravnopravnu državu sve u okviru Europske unije i NATO-a, posebno za miran život crnogorske mlade generacije koja dolazi– rekao je Veljko Bulajić za Pobjedu.

Veljko Bulajić je djetinjstvo proveo u Sarajevu, kao i dio školovanja. Od 1970-ih godina živi i radi Zagrebu i u Hrvatskoj.

Čitaj još:   Najtužnija slika DANAS U SREBRENICI: NEJRA DOŠLA DA KAŽE SVOM BABU DA JE DIPLOMIRALA... (foto)

Redateljsku karijeru započinje kratkim filmovima Kamen i more i Brod lutalica (1953.), a 1959. realizira prvi dugometražni igrani film Vlak bez voznog reda.

Veljko Bulajić poruku potpisuje kao sin učitelja Miljka Bulajića i unuk popa Stevana Bulajića, njegovih, kako kaže, uzora i boraca za sretnu i samostalnu Crnu Goru...

izvor Pobjeda.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more