IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZAOKRET U KADROVSKOJ POLITICI: Odustali od kandidature Ivane Marić? (foto)

Iako je prije nekoliko dana zvučalo da je izvjesno kako će na poziciju dogradonačelnice Sarajeva doći Ivana Marić, to više nije tako sigurno…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 11.03.2021…20: 57… ZAOKRET U KADROVSKOJ POLITICI: Odustali od kandidature Ivane Marić? (foto)

Naime, i to prema saznanjima izvora “Oslobođenja” bliskih strankama “Četvorke”, NS je navodno odustala od kandidature Ivane Marić za dogradonačelnicu. Zbog ove informacije “Oslobođenje” je kontaktiralo i predsjednika NS-a Predraga Kojovića.

– Kandidata za poziciju dogradonačelnika ima više. Kantonalni odbor NS-a će donijeti odluku o tome ko će biti kandidat za dogradonačelnika naredne sedmice, kazao nam je kratko Kojović.

Kako je “Oslobođenje” uspjelo saznati, proces kandidovanja za poziciju dogradonačelnika Sarajeva još nije završen i trajaće do kraja sedmice, nakon čega će biti poznato ime jednog od dvojice novih dogradonačelnika Sarajeva.

Čitaj još:   ANKARA: Nudi 600.000 eura za informacije o crnogorskom državljaninu Mohamadu Dahlanu"...

Kao što je poznato, nakon što je u javnost dospjela informacija i to prvo o kandidaturi Ivane Marić, na društvenim mrežama počeo se širiti video snimak njenog obraćanja na konferenciji u Londonu, iz 2018. godine, na kojem se čuje i sporni dio, kada, između ostalog, kaže kako su:

“Bošnjaci izmislili svoje ime, nazvali su se tako kako ne bi bili ‘samo muslimani'”.

Ovaj snimak je znatno podijelio javnost u Sarajevu, ali i u cijeloj BiH u vezi sa kandidaturom Ivane Marić, odnosno u vezi sa idejom da ona bude osoba koja će stati uz bok sa Bogićem Bogićevićem.

izvor Oslobođenje.ba

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more