IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BEOGRAD- ZATVARANJE SRBIJE ZA VIKEND: SAZNAJEMO NEĆE BITI SAMO NA 48 SATI?!(foto i video)

Nakon današnje sjednice srbijanskog Kriznog štaba usvojene su nove mjere koje se odnose na radno vrijeme objekata.

BEOGRAD: Srbiija, Zanimljivosti, vijesti petak, 12.03.…13: 37… BEOGRAD- ZATVARANJE SRBIJE ZA VIKEND: SAZNAJEMO NEĆE BITI SAMO NA 48 SATI?!(foto i video)

Član Kriznog štaba otkriva- Mjere mogu da se produže u nedelju veče…

Sjednica je bila zakazana za 11 sati, a ljekari danima govore da je situacija alarmantna i da su Covid-bolnice na izmaku kapaciteta.

Nijedan član medicinskog dijela štaba nije želio dati izjavu dok se sjednica ne završi, javio je reporter portala B92.

Kako je novinarima rečeno nakon sjednice, sutra i prekosutra sve će biti zatvoreno, osim objekata vezanih za prehranu, apoteka i benzinskih pumpi. Sve manifestacije za predstojeći vikend su suspendovane.

Na današnjoj sjednici usvojene su mjere za predstojeći vikend, prema i da će večeras od ponoći a i do ponedeljka neće raditi ništa osim prodavnica prehrane, apoteka, zdravstvenih ustanova, benzinskih pumpi i za točenje goriva, kioska i dostave hrane…

Krizni štab donio je odluku da ovi objekti budu zatvoreni, dok će tokom ovog vikenda biti suspendovane i sve manifestacije. Nastavlja se onlajn nastava za srednje škole tokom sledeće nedelje, dok će se stariji razredi osnovnih škola takođe prebaciti na onlajn od ponedeljka…

Čitaj još:   SARAJEVO, Dan Bošnjaka: "Tu smo otkako je i države BiH"... (foto i video)

Jedan dio Kriznog štaba smatra da je današnja odluka o zatvaranju objekata minimum koji je mogao da bude donijet da ne mogu da budu zadovoljni, jer je period prekratak da bi se videli rezultati. 

“Mjere moraju da se donesu na tri nedelje, jer tako kaže ista ljekarska struka u ovakvim situacijama, a minimum je 10 dana. Više puta je tada predlagano da se sve potpuno zatvori na 10 dana, da se situacija a to je potpuno smiri i da poslije toga nastavimo da živimo. To bi sigurno dalo bolji rezultat i po zdravlje i po ekonomiju, nego svakodnevne a to su i kratkoročne mjere. Ipak, to nije usvojeno, zato nismo zadovoljni, za sada ostaje ovako”, kažu iz Kriznog štaba. 

izvor MONDO.rs

“KOCKASTI” deklasirali Argentinu s 3:0 i plasirali se u osminu finala Svjetskog prvenstva u Rusiji

Hrvatska je s dvije pobjede već nakon 2. kola osigurala Read more

Čitaj još:   ĆEVAPI, BURECI, PENDRECI: "Jednu ruku VUČIĆ je pružio BOŠNJACIMA- ovo je i njihova zemlja, rekao je, dok je drugom rukom pomilovao POLICAJCE- PJEVAJTE BRAĆO..."
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more