IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ČUDO JEDNO- UBRZAVA RAST KOSE, ELIMINIŠE PERUT: Evo za šta se sve koristi ALOJA VERA… (foto i video)

Biljka koja je međunarodno prepoznata kao izvor blagodeti za tijelo i kožu, aloja vera, sada se može koristiti u obliku pića, krema, maski za kosu i lice…

ISTANBUL: Regija, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 14.03.…00: 37… ČUDO JEDNO- UBRZAVA RAST KOSE, ELIMINIŠE PERUT: Evo za šta se sve koristi ALOJA VERA… (foto i video)

U stvari, tržište ljepote učinilo je ovu biljku osnovnim sastojkom mnogih kozmetičkih proizvoda. Postoje čitave kolekcije za njegu lica i tijela i to sa ekstraktima aloja vere.

Koje su stvarne koristi aloja vera i kako deluje na kožu i telo?

Duboka hidratacija…

Aloja vera pruža punu hidrataciju tijelu: jedan od najefikasnijih isto bih i preporučenih načina je uzimanje napitaka. U stvari, napici od aloje su strateški potez koji možete napraviti za svoje za tijelo.

Dijeluje antibakterijski…

Jedna od velikih blagodjeti upotrebe aloja vere je antibakterijska ali i kao antivirusna reakcija. U stvari, aloja vera dijeluje kao stvarni podsticaj za promet ćelija i proizvodnju novih tkiva.

Aloja vera je ljekovita biljka

Čitaj još:   TUGA DANISA TANOVIĆA: Minuti kao sati, ORHAN JE IZMEĐU JAVE I SNA... (foto)

Dijeluje protivupalno

Za suzbijanje prekomjerne suhoće kože, možda usled izlaganja spoljnim agensima kao što su jaki hladni vjetrovi, aloja vera se pokazala kao odličan saveznik. Što se tiče opekotina od sunca, ovaj sastojak prirodnog izvora odličan je lijek- ne zaboravljajući da se uvijek preporučuje nanošenje kreme za sunčanje sa SPF.

Protiv peruti

Perut je neugodnost koja pogađa ogroman broj ljudi. Da bi se suprotstavili peruti, aloja vera je odličan lijek. Kao što je izjavila Marfi Rouz, njujorški dermatolog, ako se aloja vera koristi na koži glave redovno, znato se smanjuje pojava peruti…

Aloja jača kosu

S obzirom na bogat sadržaj vitamina, minerala i aminokiselina, pokazalo se da aloja vera dobro utiče na rast kose. Antiinflamatorno dijelovanje biljke pospješuje rast kose. Proizvod kao što je šampon ili regenerator na bazi aloje u ovom slučaju je veoma koristan…

izvor ibalkan.net / LJEPOTE I ZDRAVLJA

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more