IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRITAN OPASNO VISI: Nakon izbora u Nikšiću, URA nema razloga za slavlje… (foto i video)

DPS UBJEDLJIVO NAJJAČI, U apsolutnim brojkama koaliciju oko DPS-a, koji je dokazao primat da je ubjedljivo najjača stranka u Nikšiću, podržalo je 19.293 birača, koaliciju oko DF-a 12.387, a koaliciju ,,Mir je naša nacija“ 11.094. Narodni pokret Dake Davidovića je podržalo 1.558 birača, a SDP svega 1.269 birača…

NIKŠIĆ: Crna Gor, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 15.03.2021. 08.35… DRITAN OPASNO VISI: Nakon izbora u Nikšiću, URA nema razloga za slavlje… (foto i video)

Koalicije okupljene oko Demokratskog fronta ,,Za budućnost Nikšića“ i Demokrata ,,Mir je naša nacija“ moći će da formiraju vlast u Nikšiću jer su na lokalnim izborima osvojile 21 od 41 mandata, pokazuju preliminarni rezultati lokalnih izbora.

Tim koalicijama nije potrebna URA Dritana Abazovića da bi samostalno formirale vlast.

Koalicija ,,Evropski tim za Nikšić“, predvođena DPS-om, je na uzorku CEMI-ja od 100 odsto obrađenog biračkog tijela osvojila 40,4 odsto glasova birača ili 18 mandata, a ,,Za budućnost Nikšića“ 25,9 odsto, odnosno 11 mandata, koaliciju ,,Mir je naša nacija“ podržalo je 23,2 odsto i dobiće 10 mandata, a koaliciju ,,Crno na bijelo – Može Nikšić“, koju čini Građanski pokret URA i nestranačke ličnosti, 4,5 odsto ili jedan mandat.

Prema podacima CEMI-ja, Narodni pokret Miodraga Dake Davidovića i njegovu izbornu listu ,,Za vaskrsenje Nikšića“ podržalo je 3,3 odsto birača, što znači jedan osvojeni mandat. Socijaldemokratskoj partiji je nedostajalo nekih stotinjak glasova, osvojili su 2,6 odsto i ostala ispod cenzusa, gubeći parlamentarni status.

Čitaj još:   FAHRO Radončić odlazi sa čela SBB- a: Otkrio ko bi ga mogao naslijediti... (foto i video)

DPS UBJEDLJIVO NAJJAČI

U apsolutnim brojkama koaliciju oko DPS-a, koji je dokazao primat da je ubjedljivo najjača stranka u Nikšiću, podržalo je 19.293 birača, koaliciju oko DF-a 12.387, a koaliciju ,,Mir je naša nacija“ 11.094. Narodni pokret Dake Davidovića je podržalo 1.558 birača, a SDP svega 1.269 birača.

U apsolutnim brojkama koaliciju oko DPS-a, koji je dokazao primat da je ubjedljivo najjača stranka u Nikšiću, podržalo je 19.293 birača, koaliciju oko DF-a 12.387, a koaliciju ,,Mir je naša nacija“ 11.094. Narodni pokret Dake Davidovića je podržalo 1.558 birača, a SDP svega 1.269 birača.

Na opozicionom polu, pak, došlo je do krupne prekompozicije jer je Bečićeva koalicija, pojačana pokretom Krivokapićeve savjetnice i samog premijera, skočila 80 odsto povećavši svoj rezultat za skoro pet hiljada glasova. Za razliku od koalicije ,,Mir je naša nacija“, DF je u odnosu na parlamentarne izbore izgubio čak šest i po hiljada glasova.

Preliminarne analize pokazuju da je pet hiljada otišlo na Bečićev konto, dok je hiljadu i po glasova ,,otkinuo“ Narodni pokret Dake Davidovića. To je prilično loš rezultat, imajući u vidu ogromnu finansijsku i logističku podršku srbijankog predsjednika Aleksandra Vučića, piše “Pobjeda”.

Čitaj još:   "ČUDNI SU TO GLUMCI": Jelena Karleuša brutalno o novim glumcima- "KOJI KU*AC?!" (foto i video)

Pitanje, je nakon Nikšića, da li će Demokratski front moći više da uslovljava Vladu Zdravka Krivokapića koji je otvoreno podržao Demokrate i tako posredno ojjačao vlastitu poziciju unutar nove parlamentrane većine…

izvor Pobjeda.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more