IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KOMANDANT NASER ORIĆ JE BOLJE! R.TURSKA ponudila pomoć, transport u Istanbul na daljnje liječenje…

Jedan od najpoznatijih i najčitanijih glasila na tlu Bosne i Hercegovine, „Dnevni Avaz“ tvrdi da je putem jednog od sinova istaknutog komandanta dobio izjavu da se stanje našeg voljenog i pominjanog po dobru, heroja Nasera Orića stabiliziralo i da je za sada na dobrom putu za adekvatan i afirmativan oporavak.

Iako neki među bošnjačkim i albanskim življem, nominalno islamske konfesije imaju prilično negativan stav na sam pomen Republike Turske, istog trena je poistovječujući sa historijskom prošlošću tj. Osmanskom carevinom i okupacijom nad balkanskim zemljama, da ne bi ulazili dublje pod rubriku „šta bi bilo“ ovdje je istinski hvale vrijedan potez Ambasade Turske, koja je momentalno saznavši za Naserovo stanje kontaktirala nadležne Bosne i Hercegovine ponudivši svaku vrstu pomoći pa čak i njegov transport u Tursku na daljnje liječenje ukoliko bi došlo do kritičnijeg zdravstvenog stanja, mada sudeći po informacijama i indicijama koje sada imamo, neće biti potrebe za bilo kakvim intervencijama u budućnosti. Sandžak poručuje:

Čitaj još:   Najbolji teniser podržao proteste u Srbiji: Teško mu se prašta... (foto, video)

„Odmori se komandante dobro i nastavi uživati jer si uistinu to zaslužio zaduživši nas, generacije poslije tebe iznimnom i nepokolebljivom borbom i hrabrošću!“

Bilateralni odnosi u politici nisu isto što i osjećanje pojedinca.

Mi kao ovozemaljska pokretna prašina, sigurno da ne znamo namjere Turske ovim potezom, ali svakako je hvale dostojan i sa vanjske tačke gledišta, nedvojbeno dobronamjeran.

Voljeli mi nekoga ili ne, sagledati stvari treba realno, politiku od ličnih utisaka odvojiti permanentno, ali isto tako znati vrednovati nečiji gest, šta god da se iza zavjesa krilo, mi svakako to nećemo otkriti nikada.

Dino Shala

piše: İndira Bojadžić dopisnik FACE TV