IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽAS I MIRIS 90- ih U CRNOJ GORI: Auto- kolona sa trobojkama u Nikšiću, pjeva se “Veseli se, srpski rode” (foto i video)

Kolona automobila sa trobojkama prolazi ulicama Nikšića, a okupio se i veliki broj građana koji ih pozdravljaju…

NIKŠIĆ: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 15.03.2021. 18.35…  UŽAS I MIRIS 90- ih U CRNOJ GORI: Auto- kolona sa trobojkama u Nikšiću, pjeva se “Veseli se, srpski rode” (foto i video)

Pristalice koalicije “Za budućnost Nikšića” i danas su se okupile u centru Nikšića da proslave izborni rezultat prosrpskih partija u tom gradu.

Iz automobila i kamiona pjevaju se srpske pjesme uz podignuta tri prsta. 

Gradom se čuju stihovi pjesme “Veseli se, srpski rode”…

Koalicije okupljene oko Demokratskog fronta “Za budućnost Nikšića” i Demokrata “Mir je naša nacija” moći će da formiraju vlast u Nikšiću jer su na lokalnim izborima osvojile 21 od 41 mandata, pokazuju prve preliminarni rezultati lokalnih izbora. Tim koalicijama nije potrebna Ura Dritana Abazovića da bi samostalno formirale vlast.

Koalicija “Evropski tim za Nikšić”, predvođena DPS-om, je na uzorku CEMI-ja od 100 posto obrađenog biračkog tijela osvojila 40,4 posto glasova birača ili 18 mandata, a “Za budućnost Nikšića” 25,9 odsto, odnosno 11 mandata, koaliciju “Mir je naša nacija” podržalo je 23,2 odsto i dobiće 10 mandata, a koaliciju “Crno na bijelo – Može Nikšić”, koju čini Građanski pokret Ura i nestranačke ličnosti, 4,5 odsto ili jedan mandat.

Čitaj još:   HLADNOĆA OKOVALA BIH: IZDATA UPOZORENJA, Nove snježne padavine, temp. i do - 15 C...

Prije nego su objavljeni konačni rezultati, simpatizeri “Za budućnost Nikšića” okupili su se ispred izbornog štaba te koalicije kada su na kratko ušli u sukob sa policijom. Jedan od okupljenih je probao i da policajcu skine masku i odgurnuo ga.

Grupa građana skandirala je “Milo, lopove” i “Gotovo je gotovo”, “Kosovo je srce Srbije”…

Policija je sa megafonima upozoravala, a neki građani su gađali policiju kamenicama…

izvor (SB)

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more