IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BEOGRAD: Srbija, se od sutra zaključava… (foto i video)

Krizni štab je jutros donio odluku da od sutra u Srbiji sve bude zatvoreno kao što je bio slučaj prethodnih vikenda…

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 16.03.2021. 11.45…  BEOGRAD: Srbija, se od sutra zaključava… (foto i video)

Zatvaranje će važiti i tokom radne nedelje, tačnije, od sutra, uključujući i naredni vikend.

To znači da osim prehrambenih prodavnica, pumpi i apoteka gotovo ništa neće raditi.

Sjednica Kriznog štaba za borbu protiv virusa korona počela je jutros oko osam sati kako bi se razmotrila aktuelna epidemiološka situacija, ali bi se i eventualno donijele nove, rigoroznije mjere, jer broj novozaraženih u Srbiji raste iz dana u dan.

Prethodna dva vikenda u Srbiji su radile samo prodavnice prehrambene robe, apoteke, benzinske pumpe, dok je sve ostalo bilo zatvoreno.

Od prošle nedelje kompletno na onlajn nastavu prešli su đaci srednjih škola, dok su im se od ove nedelje pridružili i stariji osnovci.

Čitaj još:   IBALKAN.NET: Čestitke Senadu Hadžifejzoviću, nakon 30 godina Centralnog Dnevnika... (foto i video)

Međutim, očigledno da to nije bilo dovoljno jer broj novozaraženih je svakim danom iznad 4.500, ubrzano se povećava broj pacijenata na bolničkom lječenju, kapaciteti kovid bolnica u Beogradu su popunjeni, te je ponovo u kovid sistem jednim dijelom ušla i KBC Zvezdara.

Medicinski dio Kriznog štaba već duže traži da se mjere pooštre i da se sve zatvori na dvije nedelje (osim prodavnica prehrambene robe, apoteka, kao i benzinskih pumpi).

Premijerka Ana Brnabić juče je rekla da će mjere biti pooštrene i da se traži dobar balans. Ona je u nedelju i ponedeljak imala konsultacije sa medicinskim dijelom Kriznog štaba...

izvor Nova.rs

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more