IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA VELIKA- Anelu Halać, pomoć bolesnima za ŽIVOT: Prestalo da kuca srce mu u 37. godini… (foto)

Anel Halać je bio prijatelj, čovjek iskreni borac za dijalizne, transplantirane i sve ostale teže bolesnike sa hroničnim bolestima kao što su karcinom, lupus, multipla skleroza, srčani bolesnici, dijabetičari, psihički i i sve druge bolesti…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 16.03.2021…00.15… TUGA VELIKA- Anelu Halać, pomoć bolesnima za ŽIVOT: Prestalo da kuca srce mu u 37. godini… (foto)

Predsjednik Skupštine Udruženja pomoć bolesnim ŽIVOT Anel (Fikret) Halać preminuo je od posljedica teške bolesti u 37. godini života. 

Anel Halać je bio prijatelj, čovjek iskreni borac za dijalizne, transplantirane sve ostale teže bolesnike sa hroničnim bolestima kao što su karcinom, lupus , multipla skleroza, srčani bolesnici, dijabetičari, psihički i sve druge bolesti.

Nije se žalio u toj borbi iako je i sam obolio vrlo mlad. Prvo je imao srčanih problema, pa dijaliza i to je sve pobjedio i transplantiro se, ali izgubio je bitku jer mu je bubreg ponova presto raditi.

Pomagao je svima nesebično ne štedeći sebe, dijelio i svoje terapije sa drugim pacijentima. Velika je ovo tuga i gubitak za njegove roditelje, suprugu, a i za nas njegove prijatelje.

Udruženje pomoć bolesnim ŽIVOT njegovim odlaskom izgubilo je puno jer smo se zajedno u Udruženju borili godinama za bolje terapije i uvjete liječenja za sve teško oboljele u Federaciji BiH, a i šire jer naših članova ima i u entitetu Republici Srpskoj, pošto smo registrovani tako da možemo djelovati na cijeloj teritoriji naše drage BiH, kao i sarađivati sa stranim državama.

Čitaj još:   TUGA DO NEBA U HERCEGOVINI: Sutra dženaza policajki MAJDI Ramić...

Zauvijek smo zahvalni što smo te imali i zauvijek tužni što smo te izgubili. Bio si tih, a pravio si velika djela za bolesne. Koraci koji su nam zapisani su se potrošili, ali sjećanje koje nosimo mi u sebi dok živimo i dok bude trajalo Udruženje neće se potrošiti. Allah da ti podari dženet bebo mala, kako kaže tvoja supruga Nela, navodi se u saopćenju Udruženja pomoć bolesnim ŽIVOT.

Anel je bio korisnik i Otvorene mreže transplantacijskog programa.

Bubreg mu je donirala 2014. godine njegova majka Suada Halać.

Udruženje pomoć bolesnim ŽIVOT također se oprostilo od Anela.

“S tugom vas obavještavamo da nas je naš dragi prijatelj Anel Halać jutros napustio i otišao na bolji svijet.

Da mu dragi Allah podari sve Džennetske ljepote.

Naš Anel je bio Predsjednik skupštine. I pored svoje bolesti borio se i bio podrška svima kojima je pomoć bila potrebna”, napisali su putem ove društvene mreže.

Čitaj još:   "Mali Šengen" dobija zeleno svjetlo u BiH...

Izvor: agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more