IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

IZLET BUZDOVANA i licemerja, demagogije i diplomatske nekulture za bruku Crne Gore… (foto i video)

Definitivno nije period umišeljnog viceprmijera koji je višednevnu posjetu Briselu iskoristio da ispolji neviđeno licemerje i demagoške tendencije, ali i propisno obruka sebe i državu koju predstavlja pred zapadnim partnerima na zasjedanju Odbora za spoljnopolitičke poslove EU…

BRISEL: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 18.03.2021…17.35… IZLET BUZDOVANA i licemerja, demagogije i diplomatskr nekulture za bruku Crne Gore… (foto i video)

Neartikulisani politički diletant, pošteni kvazi-albanski četnik koji trenutno obavlja funkciju potpredsjednika najgore vlade u crnogorskoj istoriji URIN  Dritan Abazović svoje isljedničke tendencije, ostrašćenost i licemerje koje ispoljava na domaćoj javnoj sceni spakovao je u veliki demagoški kofer i prosuo ga je juče po evropskim zvaničnicima u Briselu.

Ovo definitivno nije period umišljenog viceprmijera Abazovića koji je višednevnu posjetu Briselu iskoristio da ispolji neviđeno licemerje i demagoške tendencije, ali i da propisno obruka sebe i državu koju predstavlja pred zapadnim partnerima na zasjedanju Odbora za spoljnopolitičke poslove EU.

Nakon debakla na nikšićkim izborima gdje je i pored  medijske kampanje cijelog regiona i njegovih šefova iz opskurnog medijskog koncerna “Vijesti” i prosrpskih kadrova osvojio jedva jedan mandat, Abazović je poletio ka Briselu gdje se nadao da će pokušati da ispegla bruku na izborima. Kad ono tamo Abazović je, za početak svoje briselske avanture, dobio najjači mogući šamar koji jedan državni funkcioner ikada primio od 2006. godine.

Nakon sastanaka u sjedištu NATO gdje se spremao za njegove primitivne populističke medijske nastupe, Abazović je izašao pred kamere jedva puštajući glas i saopštio.

”Ukoliko želimo da budemo odgovoran član porodice NATO-a moraćemo možda neke sitne greške da ispravimo”, riječi su Abazovića nakon susreta sa zamjenikom generalnog sekretara NATO-a Mirčom Đoanom, sa kojim je pričao i o uplivu eventualnog stranog faktora u bezbjednosni sektor Crne Gore.

Svakako, poražavajuće.

Prevedeno sa diplomatskog jezika Abazović je dobio jasnu poruku, da kao čovjek koji je spletom (ne)srećnih okolnosti dobio posao potpredsjednika vlade na čelu bezbjednosnih službi, mora momentalno da prestane da stimuliše upliv proruskih i srpskih kadrova u bezbjednosno-obavještajne strukture Crne Gore!?

Partneri iz NATO-a su razuzdanom Abazoviću najekplicitnije što su mogli naglasili da prestane da srlja i da dozvoljava srpskim i ruskim kadrovima da rovare i kao u samoposluzi se koriste delikatnim podacima koji se tiču ne samo Crne Gore već i NATO saveznika. O tome je, podsjetimo, pisao naš čitalac Profesionlac zbog koga je umišljeni potpredsjednik targetirao naš portal, iako mu iz Brisela, po svemu sudeći, šalju jasne signale da treba da nas posluša.  

Čitaj još:   ŠUKOVIĆ: ''Mnogo hučiš, DRITANE''

A sve je to moglo da se izbjegne jer sa partnerom kakav je NATO naša država mora imati otvoren i iskren odnos. Iako je Abazović pokušao da ispadne ”faca”, njegova demagogija i prenapumpana priča o tome kako gotovo svako u bezbjednosnom sektoru i ANB- u pripada ”kriminalnim strukturama bivšeg režima” u Briselu je po svemu sudeći ismijana, a njemu je poručeno da se ”dovede u brazdu”.

Prestani da hvališ svoje i uhapsi se

Dritan je nakon što je ”očitao lekciju” Rusiji i Kini, zbog koje će možda zasjedati i Savjet bezbjednosti, održao tiradu evropskim partnerima o borbi protiv korupcije. Poručio je da ”vjeruje da će ova vlada uskoro postići napredak u borbi protiv kriminala i korupcije”.

Ostalo je ipak nerazjašnjeno da li su ga funkcioneri EU pitali oko 21 milion navodnog mita koji mu je navodno nuđen i da li smatraju da će stoga borbu protiv korupcije početi od sebe? Realno je da potpredsjednik na ličnom primjeru pokaže da je odlučan da se bori protiv ove pošasti, pa prvo uhapsi sebe i osobu koja mu je navodno nudila mito i dokaže pred partnerima iz Evrope da je iskren i odlučan političar.

Dritan je govoreći o sebi u trećem licu stigao da u Briselu predstavi Savjet za borbu protiv korupcije koji je lično sastavio od bliskih prijatelja među kojima je i njegova đevojka.

URIN potpredsjednik je izlagao i o uticaju SPC, Srbije i Rusije u Crnoj Gori ali ipak nije bio previše oštar jer je i te kako svjestan da su ga te strukture dovele na vlast, kao i da preko njegovih nalogodavaca iz medijskog sektora ”sugerišu” koje odluke da donosi.

I za kraj– mediji

Najlicemerniji dio svog demagoškog repertora umišljeni potredsjedik ostavio je za kraj kada je ogovorio o slobodi medija.

Čitaj još:   PONOVO JE DINJA- kraljica ljeta...

Abazović je bez ikakvog stida i srama izjaviao da će ”Vlada učiniti sve da pomogne medijima iako je to teško u polarizovanom društvu” ističući da je ”sloboda medija veoma važna tema za EU parlament i da će ”vlada učiniti sve da osigura bolje uslove za medijske slobode u Crnoj Gori”.

Ovakav izliv monumentalnog licemerja napaljenog demagoga koji otvoreno laže evropske predstavnike ne treba komentarisati.

Samo treba postaviti pitanje da li će neko od evrospkih zvaničnika biti zainteresovan za sjutrašnje saslušanje urednika portala Aktuelno koji mora u tužilaštvo zbog direktnog pritiska i javnog linča koji lično Abazović sprovodi protiv naše medijske kuće?

Takođe treba pitati evropske partnere da li su upoznati da je umišljeni potpredsjednik vlade koji govori o slobodi medija najavio gašenje Javnog servisa, i još ponekih medija koji mu ne odgovaraju?

Ili možda URIN Dritan kada govori o slobodi medija misli na svoje nalogodavce iz Vijesti i možda još poneku medijsku ispostavu vlade koja zastupa isključivo njegove intrese… (U.P.A.)

izvor aktuelno

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more