IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“LAVICE” BLIZU TOKIJA- Norveška razbijena u Podgorici!

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore savladala je Norvešku u Podgorici 28:23, na startu kvalifikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Izabranice selektora Kim Rasmusena nadigrale su favorizovanog rivala i napravile veliki korak ka Igrama u Tokiju.

Crna Gora je povela 6:2 u osmom, dok je u 13. minutu razlika iznosila pet golova (9:4).

Norveška je do poluvremena zaostatak svela na gol (13:12), ali je nastavak utakmice donio bolju igru crnogorskih rukometašica koje su u 38. minutu povele 19:14, a u 52. prednost uvećala na šest golova (25:19).

Najefikasnija u pobjedničkoj selekciji bila je Đurđina Jauković sa sedam, Jovanka Radičević je postigla šest, dok su po četiri gola postigle Andrea Klikovac i Ema Ramusović.

U norveškoj reprezentaciji najbolja je bila Malin Larsen sa četiri pogotka.

Crnogorsku selekciju u nedjelju očekuje i duel sa Rumunijom.

Rumunska selekcija dan ranije sastaće se sa Norveškom.

Olimpijsku vizu za Tokio izboriće dvije selekcije sa podgoričkog turnira.

Tok meča:

2. poluvrijeme

Klikovac nakon prodora za plus dva, uzvraća Solberg sa krila 14:13. Mehemdović pogađa na prazan gol 16:13, imamo i igračicu više.

Jauković nakon prodora, opet imamo četiri gola viška 18:14. Radičević koristi sedmerac za 19:14, 37. minut. Održavamo plus pet 21:16, 41. minut. Norveška je dala dva gola u nizu 21:18.

Čitaj još:   VELIKA AKCIJA POLICIJE U CRNOJ GORI: Uhapšeni specijalni tužilac i visoki policijski funkcioner... (foto)

Jauković i Ramusović su odbili nalet Skandinavki 23:19, 11 minuta do kraja. Pletikosić sa dva gola donosi plus šest 25:19! Vodimo i dalje šest razlike 26:20, šest minuta prije kraja.

Jauković preko trojnog bloka za 27:21, pobjeda je blizu. Po gol na obje strane 28:22, minut i po do kraja, meč je riješen!

1. poluvrijeme 

Ramusović je odmah isključena, jer je skrivila sedmerac. Penal je realizovala Merk 1:0. Uzvratila je Jauković nakon prodora 1:1. Klikovac je sa dva gola donijela preokret 3:2.

Drugi gol je sada postigla Jauković, a nedugo zatim upisala se i Mehmedović nakon kontre 5:2. Merk sada nije iskoristila sedmerac, sedam minuta igre.

Grbić je pogodila za 6:2. “Lavice” održavaju plus četiri 8:4, prebrodile su i novi period sa igračicom manje. Radičević sjajno lobuje za 9:4, tajm-aut zove selektor Norveške , 13. minut.

Dva gola Norveške sa igračicom više, prišle su na 10:7. Nastavlja se serija gošći, Aune iz kontranapada 10:8. Mehmedović prekida crnu seriju u napadu 11:8, 24. minut.

Bradsen sa crte, Norveška je uhvatila priključak 11:10. Radičević je pogodila prečku iz sedmerca, potom po gol na obje strane 12:11.

Čitaj još:   PREOKRET NA POMOLU?: Novakov biograf kaže da će se Đoković vakcinisati... (foto, video)

Jauković je realizovala sedmerac 13:11, 50 sekundi do odmora. Norveška je sa igračicom manje izborila sedmera, koji je pretvorila Merk 13:12. Kraj prvog dijela.

izvor: RTVCG

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

GRK KOJI JE IZBACIO NOLETA: Sebi rekao MRTAV SAM, otac ga spasao SIGURNE SMRTI

OVO JE Životna priča tenisera Stefanos Cicipasa 19- godišnjaka je Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more