IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

”VRATI MANDAT GRADJANIMA KOJE SI BRUTALNO PREVARIO”

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević pozvao je premijera Zdravka Krivokapića da vrati mandat građanima, koje je “brutalno prevario”.

“Ni nama štete, ni Demokratama koristi! Od početka je bilo jasno da ne pripada časnim i principijelnim borcima za slobodu iz DF-a. Školski primjer DPS uhljeba koji je 30 godina koristio ovaj bolesni sistem za svoje lične interese. Nezasluženo i kao pogrešan izbor nekih drugih adresa je došao na čelo naše liste. Ostaće zapamćen kao čovjek koji je dnevno lagao sve oko sebe i na njegovu riječ si se mogao osloniti kao na koru od banane”, navodi Medojević.

Dodaje da je Krivokapićev zadatak je bio da sačuva “DPS bolesni sistem, do buduće koalicije sa tzv. zdravim jezgrom DPS-a koje treba da predvodi Duško Marković”.

“Marioneta vlasnika Vijesti i djelova Crkve koji su pod snažnim uticajem ambasada zapadnih država”, navodi Medojević.

Od početka je, kaže Medojević, znao šta su mu zadaci i ko mu je gazda.

“Na pres konferenciji 4.9.2020. sam najavio da će osnovati stranku u koju će ući tzv. “nezavisni eksperti” i tako ćemo dobiti vladajuću stranku koja nije učestvovala na izborima. Paradoks i opasna devijacija političkog sistema”, istakao je lider PzP-a.

Medojević navodi i da je to “flagrantno kršenje člana 2 Ustava Crne Gore”.

“Ne može se uspostaviti niti priznati vlast koja ne proističe iz slobodno izražene volje građana na demokratskim izborima, u skladu sa zakonom. Odlukom Krivokapića da njegova lista građana učestvuje na izborima u Nikšiću i najava formiranja partije, on je kao premijer izgubio ustavni i demokratski legitimitet i njegova Vlada je sada jedan neustavni hibrid koji nema podršku birača”, kaže Medojević.

Čitaj još:   KRIVOKAPIĆ BEZ ODGOVORA: Zašto se njegova kćerka srela sa bivšim šefom tajne službe Bojovićem

Dodaje i da ovakav deficit demokratskog i izbornog legitimiteta teško se može prevazići polovičnim rešenjima, trulim kompromisima i odlaganjima.

“Političkim odlukama premijera, i njegovim političkim prelijetanjem u koaliciju, čiji ga birači nijesu glasali došlo je do nelegitimnog prekrajanja volje birača i takva Vlada nema parlamentarnu većinu. Jednostavno, Krivokapić je svojim odlukama, promjenio strukturu parlamentarne većine i svjesno diskreditovao svoj ekspoze na osnovu koga smo ga birali”, kazao je Medojević.

Ova Vlada, naglašava lider PzP-a, više nije ekspertska, ni nestranačka, već politička Vlada koju čine dvije partije – URA i Demohrišćanska Partija (u osnivanju) premijera.

“To je grubo kršenje dogovora Premijera sa liderima partija parlamentarne većine. I nova politička realnost”, ističe Medojević.

Crna Gora se, tvrdi, nalazi u dubokoj političkoj krizi.

“Imamo duboku političku krizu, krizu parlamentarne većine, a sad i krizu legitimiteta Vlade. Zato ću se zalagati da se unutar parlamentarne većine postigne dogovor o čišćenju biračkog spiska, promjenama u tužilaštvu, regulisanje rada RTCG-a da prestane da bude servis DPS-a, usvajanje mjera za sprečavanje kupovine birača novcem od šverca droge i cigareta, sprečavanje učešća mafije na izborima, i drugih potrebnih promjena kako bi se u razumnom roku održali prvi slobodni i demokratski izbori na kojima će građani odlučiti da li žele demontažu DPS-a, hapšenje lopova koji su 30 godina pljačkali ovu državu, zabranu rada DPS-a, zamrzavanje imovine u zemlji i inostranstvu državnih funkcionera prethodnog režima ili žele da žive u korupciji, kriminalu i siromaštvu, kao robovi prve i druge familije”, poručio je Medojević.

Čitaj još:   DRUMOVI KRVAVI ZBOG ALKOHOLA I NEISKUSTVA: Za 4 dana poginulo 12 ljudi!!! (foto + video)

Premijer je, tvrdi lider PzP-a, prevario svoje birače, političke partnere čiju je listu nosio, i čitavu javnost.

“Vraćanje mandata građanima koje je teško obmanuo i prevario je jedino čisto demokratsko rešenje. Preduslov da budete dobar političar i dobar državnik je da, prije svega, budete dobar čovjek”, zaključio je Medojević.

izvor: antenaM

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more