IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NENAD Čanak: Kako da ne podržim Mila Đukanovića, kad mi je spasio život… (foto)

Prvi put od kako se vodi “bitka za Nikšić”, ratnici iz Crne Gore nijesu znali šta da kažu osim da ponavljaju da je najvažnije što je razvlašćen DPS…

NOVI SAD: Regija, Zanimljivosti, vijesti, subota, 20.03. 2021… 20.40… NENAD Čanak: Kako da ne podržim Mila Đukanovića, kad mi je spasio život… (foto)

”Kako neću dati podršku Milu Đukanoviću, koji mi je spasio život. Kako da se okrenem protiv čovjeka koji nas je u trenucima kada smo svi bili na ivici noža krajem ’90-ih u Crnoj Gori čuvao i branio od likvidacija koje su nam prijetile u Srbiji…

Znam samo da kada ti neko nešto dobro uradi, onda se to ne vraća loše. Ne mogu da se odreknem čovjeka koji je, između ostalog, sačuvao Crnu Goru od građanskog rata, koji je Crnu Goru uveo u Ujedinjene nacije, koji je uradio sve da Crna Gora dođe do nezavisnosti, da postane članica NATO saveza i koja je otišla najdalje od svih zemalja kandidata za EU… To su stvari koje su neporecive i ja se toga nikada neću odreći”, bio je jasan Čanak.

“Ne vjerujem da će se Demokratska partija socijalista raspasti i ne vjerujem da će Milo Đukanović odustati od političkog života. A kada bude odlazio iz političkog života, on će sigurno odlaziti iz pozicije uspjeha, a ne neuspjeha… Znam čovjeka i njegov stil”, kazao je lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak u Jutarnjem programu Televizije Hepi, u kojoj su gosti bili Vladimir Pavićević i Vladislav Dajković, kao i Marko Kovačević, pozvani da analiziraju situaciju u Nikšiću i šta će se dešavati sada kada je taj grad “osvojen”.

Prvi put od kako se vodi “bitka za Nikšić”, ratnici iz Crne Gore nijesu znali šta da kažu osim da ponavljaju da je najvažnije što je razvlašćen DPS. Pokušaj da priču okrenu kako se ta partija raspada i kako je maltene samo pitanje dana kada će se i predsjednik Crne Gore povući, nije urodio plodom.

Lider LSV, čovjek koji je srpski političar i analitičar, očitao je dvojcu iz Crne Gore koji su sjedjeli za istim stolom sa njim i lekciju iz morala. Na pitanje voditelja emisije, bolje reći konstataciju da je otvoreno podržavao Đukanovića, Čanak je jasno odgovorio:

Čitaj još:   GI 21. maj: PES pokazao da ima smisla za humor... (foto)

“Kako neću dati podršku Milu Đukanoviću, koji mi je spasio život. Kako da se okrenem protiv čovjeka koji nas je u trenucima kada smo svi bili na ivici noža krajem ‘90- ih u Crnoj Gori čuvao i branio od likvidacija koje su nam prijetile u Srbiji. Znam samo da kada ti neko nešto dobro uradi, onda se to ne vraća loše. Ne mogu da se odreknem čovjeka koji je, između ostalog, sačuvao Crnu Goru od građanskog rata, koji je Crnu Goru uveo u Ujedinjene nacije, koji je uradio sve da Crna Gora dođe do nezavisnosti, da postane članica NATO saveza i koja je otišla najdalje od svih zemalja kandidata za EU… To su stvari koje su neporecive i ja se toga nikada neću odreći”, bio je jasan Čanak.

Ovaj dugogodišnji političar osvrnuo se i na naziv emisije “Nikšić je osvojen a šta sad” ocjenjujući da je riječ o ratnom narativu, jer “ako nešto osvajate, znači da nije bilo vaše”.

Čanak je ocijenio i da je dobro što će Crna Gora imati šansu da vidi kako izgleda druga politička opcija, ali loše ako se to bude zloupotrijebilo za dokidanje suvereniteta i samostalnosti demokratske Crne Gore.

“Ako ona sa ovim promjenama počne da gubi svoj subjektivitet, to je onda zločin prema Crnoj Gori i Crnogorcima uopšte. A koliko je to pred vratima može govoriti i stepen zastupljenosti lokalnih izbora u Nikšiću u medijima u Srbiji i odnos prema svemu tom. Istovremeno, u Vojvodini više ljudi nema pijaću vodu nego što Crna Gora kao država ima stanovnika. Ali to nije tema. A nije tema zato jer se na njoj ne mogu potpaljivati strasti. O tome treba voditi računa”, poručio je Nenad Čanak.

Nije ostavio dileme ni oko slavlja po Nikšiću sa srpskim zastavama, upozoravajući da se mora obratiti pažnja na vrlo bitne detalje.

“Ko god pobijedi na izborima jasno je da je srećan. Ali sam vidio zastave države Srbij e, ne srpske zastave i narodne trobojke, nego zastave države Srbije. Zamislite šta bi bilo kada biste, recimo, u Subotici poslije lokalnih izbora imali zastave Mađarske ili, recimo, u Šidu zastave Hrvatske…”, prokomentarisao je lider Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Čitaj još:   OTVARANJE DŽAMIJA: Prvi džuma-namaz u Novom Pazaru nakon pauze zbog COVID-19

Nezaobilazno pitanje i ovoga jutra je navodni plan za ubistvo predsjednika Srbije, o čemu je juče opširno pisao tabloid Srpski telegraf, povezujući taj plan sa mafijaškim krugovima bliskim Đukanoviću, što je izazvalo smijeh i kod voditelja i kod lidera LSV Naime, Srpski telegraf je objavio da su “ruski obavještajci upozorili srpske kolege sprema osveta Vučiću od crnogorskih mafijaša i djelova službi države odani bivšem režimu Mila Đukanovića”. Obraćajući se voditeljki, Čanak je izjavio:

“I vama je smiješno… Je l’ stvarno mislite da tako dođu Putinovi obavještajci, pa onda oni daju da se to prvo objavi na naslovnoj strani Srpskog telegrafa! To je priča za malu djecu. Da postoje takve indicije, onda bi to u najvećoj tajnosti radile službe kojima je to posao”, kazao je Čanak...

izvor aktuelno.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more