IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TOTALNI HAOS: Parižani, bježe i masovno odlaze uoči nove blokade!!! (foto i video)

Parižani u velikom broju napuštaju francusku prestonicu uoči nove blokade čiji je cilj zaustavljanje porasta broja slučajeva korona virusa…

PARIZ: Svijet, Putovanja, Vijesti, subota, 20.03.2021…00.15… TOTALNI HAOS: Parižani, bježe i masovno odlaze uoči nove blokade!!! (foto i video)

Nova ograničenja, koja je premijer Žan Kasteks najavio kasno u prednodni dan u četvrtak, stupiće na snagu u ponoć i obuhvatio je oko trećine svoga stanovništva zemlje, uključujući Pariz i nekoliko drugih regiona na sjeveru i jugu.

Vlada je insistirala na tome da će novo jednomjesečno zaključavanje biti ograničenije od prethodna dva, s otvorenim školama i sa neograničenim vremeno za vježbanje na otvorenom.

Predsjednik Emanuel Makron je takođe danas insistirao da riječ a to je “zaključavanje” nije prikladna za opisivanje vladine strategije.

Ipak, mjere kojima se zabranjuje napuštanje pariske regije podstakle su mnoge da napuste Pariz i upute se u područja sa lakšim ograničenjima, poput Bretanje, jugozapadne obale Atlantika i Liona na jugoistoku.

Čitaj još:   Tuča pijanih monaha u Hilandaru, jedan teško povređen... (foto, video)

Prema Nacionalnoj železnici, vozovi za te destinacije sada i to da su u potpunosti rezervisani nakon što su prethodnih petka imali 60- 70 istih procenata popunjenosti.

Pogledajte!!!

izvor ibalkan.net / agencije AP

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more