IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Pijan “kao letva” bez vozačke vozio 134 km/ h, oduzeli mu auto i uhapsili ga… (foto)

Policija uhapsila je N. P. koji je počinio više prekršaja u saobraćaju, a već ima blizu 14.500 KM neplaćenih kazni…

BANJA LUKA: BiH, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 21.03… 12.40…  Pijan”kao letva”bez vozačke vozio 134 km/ h, oduzeli mu auto i uhapsili ga… (foto)

Banjalučka policija uhapsila je N. P. iz ovog grada koji je počinio više prekršaja u saobraćaju, a već ima blizu 14.500 KM neplaćenih kazni.

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka su jučer na magistralnom putu u mjestu Glamočani, općina Laktaši, gdje je propisana brzina kretanja od 100km/h, evidentirali prekršaj prekoračenja brzine od 34km/h počinjen vozilom marke “opel Astra”, koje se kretalo kretalo 134km/h.

Кontrolom je utvrđeno da je N. P. upravljao vozilom bez posjedovanja važeće vozačke dozvole. Izvršeno je alkotestiranje i kod osumnjičenog utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu 2,45g/kg. Banjalučanin je uhapšen i nalazi se u službenim prostorijama do istrežnjenja.

Čitaj još:   RAŠKO Konjević: Advokati ne govore istinu, DRITAN je sve u pravu... (foto)

Zbog opisanih prekršaja zbog bojazni da će nastaviti sa njihovim činjenjem, od N. P. je oduzeto vozilo, biće i podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu.

Provjerom u službenim evidencijama, utvđeno je, da je navedeni višestruki povratnik u prekršajima, da ima evidentiran dug u registru novčanih kazni u iznosu od 14.471КM.

O svemu je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda Banja Luka– saopćeno je iz PU Banja Luka...

izvor agencije