IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KAD NE POMAŽU APELI: Nećeš vakcinu, onda nema ni 60 eura od države!!! (foto)

Državna pomoć od 60 eura ne treba da ide onima koji su odbili vakcinu- poručio je demokrata koji nije dio vladajuće većine…

BEOGRAD: Srbija, Ekonomija, vijesti, utorak, 23.03.2021…00.10… KAD NE POMAŽU APELI: Nećeš vakcinu, onda nema ni 60 eura od države!!! (foto)

Demokrata Balša Božović, nije dio vladajuće većine, ločno ističe važnost vakcinacije, ali i uvažava napore da građanima objezbedi cijepiva protiv KOVID- 19…

Njegov stav, normalno, podržavaju svi oni koju su već primili neku od vakcina. Podržavaju i ljekari koji već više od godinu dana biju bitku sa koronom u bolnicama i svakodnevno gledaju kako im umiru pacijenti.

Kako je za telegraf potvrdio izvor blizak medicinskom dijelu kriznog štaba, sve su glasniji oni koji se zalažu da se iz državne pomoći isključe oni koji ne žele da se vakcinišu.

Naš narod je takav, udar po džepu je efikasniji od svih apela i molbi lekara za vakcinaciju. Onaj ko ne priznaje napore koje ulaže država u borbi protiv korone i nabavku vakcina ne priznaje ni državu, pa ne treba da dobije 60 evra državne pomoći. Uostalom, ova pomoć je i namenjena ljudima kako bi lakše prebrodili koronakrizu, a oni koji ne priznaju da korona postoji njima ta pomoć i ne treba – rekao je naš izvor koji dodaje da je u pitanju lični stav, a ne odluka kriznog štaba.

Naravno, kako naglašava, iz ovoga su izuzeti ljudi koji su već preležali koronu, imaju antitijela ili pacijenti kojima se iz bilo kog zdravstvenog razloga ne preporučuje da prime cijepivo. A takvih je vrlo malo.

Čitaj još:   NAJNOVIJA VIJEST: POTVRĐENO, ČEDA NEMA TUMOR?

Zbog sve većeg broja novozaraženih u KOVID sistem se od juče vratio KBC Bežanijska kosa. Prema rečima direktorke ovog centra Marije Zdravkovićm, za samo nekoliko sati pregledano je 12 pacijenata srednje teškom i teškom kliničkom slikom, a dva vitalno ugrožena pacijenta su odmah prebačena u jedinicu intenzivne njege.

Krizni štab u srijedu: Naredna sednica kriznog štaba a to za borbu protiv koronavirusa zakazana je za srijedu 24. marta. Na dnevnom redu biće analiza epidemiološke situacije. Na osnovu pokazatelja krizni štab će odlučivati o daljim mijerama...

Izvor Republika.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more