IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SVETLANA CENIĆ: Političari, poslanici, stranački lideri… vakcinišu se pred kamerama i da to nisu uradili tajno, dok drugi građani umiru! (foto)

Profesorica Svetlana Cenić ovih dana je i nekoliko televizijskih nastupa predložila zanimljiv metod-test kojim će se moći provjeriti ko se od istaknutih dužnosnika (tajno) vakcinisao u susjednim zemljama…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivost, vijesti, utorak, 23.03…10.30… SVETLANA CENIĆ: Političari, poslanici, stranački lideri… vakcinišu se pred kamerama i da to nisu uradili tajno, dok drugi građani umiru! (foto)

Iako je odlazak zaposlenka Ustavnog suda BiH na vakcinisanje u Užice ( Srbija) proizveo burne, negativne komentare u javnosti, njima ipak treba priznati da su jedini od visokih dužnosnika u BiH javno priznali  da su se vakcinisali u inozemstvu. 

U kuloarima se u posljednje vrijeme spekulira da je veliki broj političkih dužnosnika, lidera političkih stranaka iskoristio priliku, poznanstva i veze i da su se vakcinisali u Srbiji, odnosno Hrvatskoj, daleko od očiju građana koji svakodnevno obolijevaju i umiru od posljedjica pandemije COVID-a 19.

Najčešće se pominju imena Dragana Čovića, Bakira Izetbegovića, Fahrudina Radončića, Zorana Tegeltije, Bisere Turković, Vjekoslava Bevande… zatim pojedinih tužitelja, sudija, zastupnika, ali ni za koga od njih ne postoje dokazi da su uistinu vakcinisani van granica BiH.

Profesorica Svetlana Cenić ovih dana je i nekoliko televizijskih nastupa predložila zanimljiv metod-test kojim će se moći provjeriti ko se od istaknutih dužnosnika (tajno) vakcinisao u susjednim zemljama, budući da zahvaljujući upravo njima, tim ljudima, u Bosni i Herecegovini nije bilo ozbiljnijeg vakcinisanja, osim poklonjenim srbijanskim vakcinama namijenjenim medicinarima.

Čitaj još:   ZDRAVKO KRIVOKAPIĆ PRIJETI: "MILO Đukanović da pazi šta govori, inače..." (foto i video)

Na svom twiter nalogu Svetlana Cenić je napisala: “Dakle, kada konačno stignu te vakcine, želim u direktnom prenosu da gledam vakcinisanje kompletnog državnog i entitetskog vrha, uz direktore javnih preduzeća i ostalih institucija. Ko odbije, znači da je to odavno odbio i zato ga savršeno bolelo uvo za narod”. 

Imaju li bosanskoherceghovačka javnost, mediji, nevladin sektor, iza toga akademska zajednica… dovoljno snage i jedistva da izvrše pritisak prvo na političare i natjeraju ih da se vakcinišu javno i na taj način pokažu “ko je vjera, a ko je nevjera”, odnosno da odbace, ili potvrde  sumnje koje prvo o mnogima od njih govore da su to obavili  na nekom drugom mjestu, izvan Bosne i Hercegovine.

Jesu li političari, zastupnici, pravosudni radnici, šefovi javnih preduzeća spremni prihvatiti ovaj “challenge” i narednih dana, kada napokon stižu prve veće pošiljke vakcina javno pokazati da li su, ili nisu svih ovih mjeseci dijelili sudbinu građana Bosne i Hercegovine?! 

Čitaj još:   VESNI BRATIĆ U BUGARSKOJ: Pogoršalo joj se zdrastveno stanje, ne dolazi na kontrolno saslušanje... (foto)

izvor (SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more