IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

POPOVIĆ: DRITANE ŠTA JE SA MITOM OD 21 MILION? Dokle ćete da glumite tužioca i sudiju?

Predsjednik i poslanik Liberalne partije Andrija Popović postaviće poslaničko pitanje potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću da objasni sumnje korupcije na najvišem nivou, za koju je tvrdio da je i sam umiješan, ali i miješanje u posao drugih grana vlasti i stalne prijetnje kritičkim medijima.

„Što Vlada preduzima da se minimalno sanira haotično stanje u oblasti vladavine prava, posebno korupcije na visokom nivou,sa eklatantnim primjerima nerazjašnjenog navodnog nuđenog mita Vama, tada kao poslaniku od 21 miliona eura“, navodi se u pitanju Popovića.

Predsjednik LP pita se i šta je sa glasinama koje iznosi čak i vladajuća većina da je prilikom najvećeg zaduženja u istoriji od 750 miliona eura bilo visoke korucpije, milionskih provizija i tala od strane pojedinih članova Vlade?

Popović se osvrnuo i na stalno miješanje Abazovića u posao tužilaštva i sudstva te najavljivanja hapšenja, blaćenja ljudi koji su kasnije oslobođenji svih optužbi, te se zapitao dokle će se potpredsjednik Vlade miješati u nadležnosti koje mu ne pripadaju i ugrožavati nezavisne grane vlasti za koje se deklarativno bori?

Čitaj još:   MEDOJEVIĆ OPET UDARIO NA DRITANA...„Nikada nisam čuo da…“

On je naveo da Abazović stalno pokušava da guši medijske slobode, prijeteći medijima, portalima, čak i gašenjem, i to isključivo onih koje procjenjuje da mu nijesu naklonjeni, njemu i njegovoj politici.

„Upravljanje državom koja želi da postane evropska, u punom kapacitetu, podrazumijeva puno poštovanje vladavine prava i ljudskih prava i sloboda, ne dopušta neozbiljnost u javnim istupima, neshvatanje građanskog društva, nepoštovanje medija, nedosljednost u sprovođenju propisa i odluka, nepoznavanje stvarnosti i izruganjivanje prošlosti.“, zaključuje Popović u poslaničkom pitanju upućenom Abazoviću.

izvor: standard.co.me

MINISTAR OJAČAO U GUČI: Na otvaranju sabora, rekao ono u šta ni sam ne vjeruje, “U Prizrenu će se opet…”

„Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali Read more

Čitaj još:   JAD I ČEMER: Prijetnje smrću upućene Milu Đukanoviću i njegovoj supruzi, Tužilaštvo dalo nalog da se utvrdi ko je prijetio... (foto, video)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more