IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVE MJERE KRIZNOG ŠTABA- Važe do KRAJA NEDELJE: Usvojena pravila za ulazak u Srbiju! (foto i video)

Sve dosadašnje mjere ostaju na snazi i da nema otvaranja tržnih centara i kafića…

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 24.03.2021…09.50… NOVE MJERE KRIZNOG ŠTABA- Važe do KRAJA NEDELJE: Usvojena pravila za ulazak u Srbiju! (foto i video)

Na današnjoj sednici donete su i nove mjere: đaci u manjim grupa moći će da dođu u školu, popravljaju ocjene i budu ocjenjeni, a ulazak u Srbiju biće moguć sa uvjerenjem o primljene obadvije doze vakcine.

Gojković je objasnio nova pravila za ulazak u Srbiju:

“Svi oni koji budu potpuno vakcinisani građani Srbije, sa potvrdom a od vacinacije od Srbije, biće im omogućeno da uđu u zemlju bez PCR testa i izolacije. Ista je situacija i sa strancima, oni će moći bez testa i karantina da uđu, ukoliko su potpuno vakcinisani vakcinama iz Republike Srbije. To se i podrazumjeva da su primili uli dvije doze Fajzerove, Sputnjik V i Sinofarm vakcine, kao i jednu dozu AstraZeneke”, rekao je Gojković.

Krizni štab je usvojio zahtjev Ministarstva prosvete da se omogući učenicima da u manjim grupama, uz striktno poštovanje pomenutih epidemioloških mjera, mogu da dođu u školu i budu ocjenjeni.

Čitaj još:   SKANDAL TRESE SRBIJU: Pratilac Vučićevog ministra bio član Zemunskog klana... (foto)

Gojković je saopštio da su “mjere takve kakve su u ovom trenutku” i da postojeće mjere doprinose tome da nemamo veliko povećanje broja zaraženih.

“Do sledeće sednice Kriznog štaba uopšte nećemo razgovarati o popuštanju mera”, naglasio je Gojković i istakao da će donete mjere sigurno važiti do kraja nedelje.

“Ustalili smo se na jednom broju sa novozaraženima, ali i to sa jednom striktnom primjenom mjera i većim udjelom naših građana u vakcinaciji, nakon dvije do tri nedelje počinje da pada broj novozaraženih. Što se tiče djece, svi oni koji u svojoj porodici imaju nekog od ukućana koji je obolio, i djeca moraju ići u izolaciju”, rekao je Gojković.

“Ambulante su radile skoro do kraja dana i noći, imamo povećanje broja pregleda, nemamo nijedan podatak koji kaže da možemo da se i ublažr mjere”, rekao je Tiodorović. On je rekao da je i to među djecom značajan broj pozitivnih na korona virus, zbog čega će najverovatnije ostati organizovanje nastave onlajn za starije osnovce i srednjoškolce.

izvor agencije

Čitaj još:   PROGNOZA VREMENA- Stiže proljeće: Sunčani vikend, temperature do 15 C... (foto)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more