IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

GORAŽDE PUNO TUGE: U istom danu korona uzela danak, dženaza ocu i sinu Elvedinu i Redžepu… (foto)

Grad na Drini i njegovi građani su potreseni kada su čuli da su ih u jednom danu napustili ih otac i sin Elvedin i Redžep Lepenica…

GORAŽDE: BiH, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 25.03…09.54… GORAŽDE PUNO TUGE: U istom danu korona uzela danak, dženaza ocu i sinu Elvedinu i Redžepu… (foto)

U Goraždu se svakim danom povećava se i broj zaraženim koronavirusom. Zbog teške situacije u BPK Goražde i prepunjenosti kapaciteta Covid odjela Kantonalne bolnice, u kojem su pacijente jučer počeli smještati u bolničke hodnike, stavljen je u funkciju i vanbolnički izolatorij u Đačkom domu.

Najteži slučajevi se upućuju u POdhrastove Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. I pored nadljudske borbe ljekara, virus je odnio još dva života iz Goražda.

Građani grada na Drini, Goražda su potreseni kada su čuli da su ih u jednom danu napustili Elvedin i Redžep Lepenica.

Obojica su zbog teške kliničke slike bili smješteni na Podhrastovima gdje je ove srijede poslije ponoći u 71. godini života preminuo Redžep, a samo nekoliko sati kasnije i njegov 48-godišnji sin Elvedin.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 31. oktobar 2018. godine

Iza Elvedina je ostala supruga Minka, sinovi Adnan i Eldin.

Epidemiološka situacija u BPK Goražde je izuzetno pogoršana, a u ovom kantonu je 388 aktivno zaraženih osoba. Sve je veći broj smrtnih ishoda u ovom kantonu.

Tako je i ova vijest o smrti oca i sina u razmaku od samo nekoliko sati, građane ostavila u šoku.

izvor ibalkan.net / agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more