IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MALO SUNCA A NI TRAGA OD PROLJEĆA: Vrijeme u narednih nekoliko dana… (foto)

U jutarnjim satima slab snijeg ili susnježica je moguća u centralnim područjima…

SARAJEVO: Regija, Putovanje, vijesti, četvrtak, 25.03…07.54… MALO SUNCA A NI TRAGA OD PROLJEĆA: Vrijeme u narednih nekoliko dana… (foto)

Stabilizacija vremenskih prilika izgledna je od 26. marta i zadržat će se do kraja prognoznog perioda 06. aprila.

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

U ovom periodu očekuje se umjereno oblačno vrijeme sa dugim sunčanim intervalima. Do 25. marta jutarnje temperature u Bosni se očekuju od -2 do 3, a u Hercegovini između 4 i 9. Dnevne vrijednosti temperature zraka u Bosni između 5 i 10, u Hercegovini od 7 do 13°C. 

U jutarnjim satima slab snijeg i ponovna susnježica je moguća u centralnim područjima. U Hercegovini malo do umjereno oblačno.

Jutarnja temperatura od -4 do 3, a dnevna od 3 do 9, na jugu do 13 stepeni.

četvrtak 25.03.2021. godine
Biometeorološke prilike i dalje su relativno nepovoljne. Hladno vrijeme, praćeno povremenim padavinama, uzrokovaće jače tegobe kod osjetljivih osoba, izraženije tokom prijepodneva. Poželjno je ne izlagati se pretjeranim aktivnostima, posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od niskih temperatura. Sjeverno strujanje i dalje će biti izraženije, stoga bi hronični bolesnici trebali biti oprezniji većim dijelom dana, naročito osobe sa plućnim i ishemijskim problemima.

Čitaj još:   ISTANBUL: Liverpul u penal seriji do evropskog Superkupa... (foto i video)

U petak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od -5 do 0, a najviša dnevna od 7 do 16 stepeni.

U subotu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima u Posavini je moguća slaba kiša. Jutarnja temperatura od -1 do 4, a dnevna od 8 do 16 stepeni.

U nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, ponegdje na sjeveru može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura od 1 do 6, a najviša dnevna od 8 do 16 Celzijevih stepeni…

http://iBalkan.net

 

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more