IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BOGIĆ BOGIĆEVIĆ, UPUTIO OTVORENO PISMO JASMINU ADEMOVIĆU: “Javno i NEOPOZIVO sam povukao kandidaturu…” (foto)

Bogić Bogićević, donedavni kandidat četvorke za gradonačelnika Sarajeva, uputio je javno pismo novoizabranom predsjedavajućem Gradskog vijeća Grada Sarajeva Jasminu Ademoviću…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, petak, 26.03.2021.…18.54… BOGIĆ BOGIĆEVIĆ, UPUTIO OTVORENO PISMO JASMINU ADEMOVIĆU: “Javno i NEOPOZIVO sam povukao kandidaturu…” (foto)

Pismo Bogića Bogićevića prenosimo u cijelosti: 

Poštovani gospodine predsjedavajući,

Nemojte očekivati moje izjašnjenje o današnjem “izboru” za gradonačelnika Sarajeva, jer je to glasanje bilo potpuno bespredmetno. Prije dva dana javno i NEOPOZIVO povukao sam svoju kandidaturu i o tome obavijestio i predlagača i javnost. NEOPOZIVO povlačenje znači konačnu odluku, o kojoj se dalje ne može razgovarati.

Nisam, dakle, pristao da ostanem kandidat, pa, prema tome, nisam ni mogao biti izabran. Jako je nekoretno što ni jednom riječju niko na današnjoj sjednici nije ni pomenuo moje NEOPOZIVO povlačenje kandidature.

Radi zaustavljanja daljih manipulacija mojim imenom, molim Vas da javnost obavijestite o stvarnim činjenicama, prije svega o tome da sam 24. marta NEOPOZIVO povukao svoju kandidaturu, te da je stoga današnje glasanje o meni u Gradskom vijeću Sarajeva bilo potpuno bespredmetno i suvišno.

Čitaj još:   PAŽNJA: IZDATO OPASNO UPOZORENJE, Veliko nevrijeme stiže u region...

Bilo bi pošteno da preuzmete odgovornost za današnja dešavanja u Gradskom vijeću, umjesto što krivicu pokušavate da prebacite na mene, dajući mi neke nove rokove za izjašnjavanje o nečemu o čemu sam se već NEOPOZIVO izjasnio. Želim Vam svako dobro u daljem radu.

Bogić Bogićević, Sarajevo

Izvor (SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more