IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ISPOVIJEST SUPRUGE: “Zaražen je u KCUS- u, leži u bolnici, ne znam ni da li je živ”… (foto i video)

Na dugoj listi onih koji su oboljeli od Covida- 19 našao se i najpoznatiji disk-džokej i muzički promotor Želimir Altarac Čičak. Trenutno se nalazi na liječenju u KCUS- u…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, petak, 26.03.…18.54…ISPOVIJEST SUPRUGE: “Zaražen je u KCUS- u, leži u bolnici, ne znam ni da li je živ”… (foto i video)

Na telefon se niko ne javlja, ili je zauzet, napisala je na Facebooku Edina Gugać, supruga Želimira Altarca Čička.

Na dugoj listi onih koji su oboljeli od Covida-19 našao se i najpoznatiji disk-džokej i muzički promotor Želimir Altarac Čičak. Trenutno se nalazi na liječenju u KCUS-u.

Osim brige za njegovo zdravlje, Čičkovoj supruzi Edini Gugać dodatni teret predstavlja što već danima nema nikakvih službenih informacija o njegovom zdravstvenom stanju. “Preko veze” je uspjela saznati da je živ. Iz KCUS-a joj je samo rečeno da kupi lijek Tocilizumab od 600 miligrama.

Zaražen na liječenju

Svoju borbu za bilo kakvu informaciju o muževom zdravstvenom stanju opisala je u poruci, koju je objavila na Facebooku

– Ja sam supruga Želimira Altarca Čička i napisaću Vam samo dio svog iskustva sa KCUS-om, najkraće i najvažnije, detalji su još puno, puno gori.

Pišem da znate da sam i ja jedna od onih koji prolaze horor ili bolje rečeno devet krugova pakla sa KCUS-om. Nažalost, Željko je prethodnih mjesec dana imao težih zdravstvenih problema, a sada je kompleksan pacijent Covid pozitivan u Respiratornom centru-zgrada stare hirurgije na KCUS-u.

Čitaj još:   UŽIVAJTE JOŠ DANAS U SUNCU: Od utorka stiže promjena vremena… (foto)

Zaraza virusom je nastupila na KCUS-u – Klinici za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, gdje je Željko bio na nastavku liječenja, kao i ostali pacijenti koji su zaraženi na toj klinici. Zadnji je pokazao simptom/e i to na dan kada je trebao biti otpušten. Prebačen je 19. marta na „Podhrastove“ i od tada mu nisam čula glas, bez obzira što je, prema informacijama koje sam dobila od medicinskog osoblja, bio pri svijesti, komunikativan, afebrilan i nije kašljao.

Mobitel mu je bio ugašen. Uprkos mojim molbama da se mobitel stavi na punjenje, jer se vjerovatno baterija ispraznila i uključi, to nije urađeno tri dana.

Informacije preko veze

A 22. marta je sa „Podhrastova“, uz telefonski poziv upućen meni i rečenicu da kupim lijek Tocilizumab od 600 miligrama, prebačen u Respiratorni centar i na podršci kisikom je bio i dalje. Lijek sam odmah kupila i to dvije doze, jer mi nije čak ni rečeno koliko doza treba, i odnijela ga.

Od tada, 30 sati, ja nisam imala pojma šta je s njim, ni da li je živ, ni kako je, ni da li mu je lijek induciran, ni da li je i dalje na podršci kiseonikom ili na respiratoru, ni na koji odjel je uopšte smješten ili je u Respiratornom centru? Na pozive ne odgovara niko ili je telefonska linija zauzeta. Preko veza sam saznala da je živ i na kiseoničkoj podršci i dalje. I sada opet skoro 48 sati ista situacija ne znam ništa – napisala je Edina Gugać.

Čitaj još:   ŠOKANTNO:Dodik- Četnici su najveći srpski heroji! NEKA ZNAJU BOŠNJACI DA NEMA IGRE SA NAMA!

izvor (SB)

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more