IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILE Đukanović: Dok žive ideologije koje negiraju zločine, ne prestaje opasnost od novih stradanja… (foto i video)

“Sve dok žive ideologije koje negiraju počinjene zločine, ne prestaje ni opasnost od novih stradanja”, poručio je u julu 2020. godine Đukanović...

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, subota, 27.03.2021.…10.34… MILE Đukanović: Dok žive ideologije koje negiraju zločine, ne prestaje opasnost od novih stradanja… (foto i video)

Crnogorski ministar Leposavić ne priznaje genocid u Srebrenici, osporio legitimitet suda u Hagu…

Nakon jizjave i to ministra pravde i ljudskih i manjinskih parva Vladimira Leposavića koji je kazao da je spreman da prizna da je u Srebrenici učinjen zločin genocida kad se to i nedvosmisleno utvrdi i osporio legitimitet suda u Hagu oglasio se predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i podsjetio prvo i na njegovu poruku povodm 25. godišnjice genocida u Srebrenici.

“Sve dok žive ideologije koje negiraju počinjene zločine, ne prestaje ni opasnost od novih stradanja”, poručio je u julu 2020. godine Đukanović.

Čitaj još:   VELIKI SKANDAL- Uhapšen čelnik KK Mornara, ĐORĐE Pavićević: Sa tri carinika se sumnjiči, da su krijumčarili cigarete... (foto)

On je tada kazao da sjećanje na zločin koji se desio u Srebrenici smatra pozivom da se i danas traga za istinom, “da ne zaboravimo da je ispunjenje pravde naša obaveza”.

“Srebrenica jeste sinonim zločina, ali moramo sve učiniti da bude i sinonim pravde”, naglasio je on tada.

Đukanović je istakao da je Crna Gora bila prva država u regionu koja je prije 11 godina usvojila Deklaraciju o prihvatanju Rezolucije Evropskog Parlamenta o Srebrenici i da je ponosna na to.

“Odlučni smo da svojim aktivnostima snažno doprinosimo očuvanju sjećanja na srebreničke žrtve, i žrtve svih zlodjela počinjenih tokom sukoba na prostorima bivše Jugoslavije. Samo se tako može ići putem do istinskog pomirenja, što je jedina garancija stabilnosti Zapadnog Balkana i zajedničke evropske budućnosti”, naglasio je on tada.

Čitaj još:   DPS OPTIMISTIČN: Pibjedit će MILO ĐUKANOVIĆ, da bi pobjedila CRNA GORA... (foto)

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more