IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Turska ubjedljiva: Upisala i drugu pobjedu u okviru grupe G nokaut Norveške od 0: 3… (foto i video)

U okviru grupe G reprezentacija Turske je nastavila sa odličnim partijama i upisala drugu pobjedu savladavši reprezentaciju Norveške sa 0: 3…

MALAGA: Svijet, Sport, vijesti, subota, 27.03.2021…18.34… Turska ubjedljiva : Upisala i drugu pobjedu u okviru grupe G nokaut Norveške od 0: 3… (foto i vodeo)

U okviru grupe G reprezentacija Turske je nastavila sa odličnim partijama i upisala drugu pobjedu savladavši reprezentaciju Norveške sa 0: 3.

Za Tursku večeras su strijelci bili dva puta Tufan i jedanput Soyuncu, a vrijedi istaći da je u finišu utakmice Norveška ostala sa desetoricom na terenu jer je Thorstvedt zaradio crveni karton.

Reprezentacija Turske ubjedljivo je kao gost u Malagi pobijedila selekciju Norveške rezultatom 3: 0 u 2. kolu grupe G kvalifikacija i to za Svijetsko prvenstvo 2022.

Skandinavci su ostali na tri osvojena boda, koliko ima i Holandija koja je u Amsterdamu bila bolja od Letonije 2:0.

Gosti su u Malagi poveli pogotkom dvostrukog strelca Ozana Tufana. Tako je fudbaler Fenerbahčea u 4. minutu donio je prednost svom timu, a u 58. min prelijepim udarcem sa više od 20 metara postavio konačan rezultat.

U strijelce se u 28. minutu upisao i defanzivac Lestera Čalar Sojunču, koji se sjajno skočio i glavom matirao Runea Jarstejna na centaršut Jusufa Jazičija.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović Stanković: BRAVO URAŠI I DEMOKRATE! FINO STE GLASALI !

Sojučnu je uspio i da zaustavi Erlinga Holanda i svakako je jedan od istih najzaslužnijih što je Turska prvi put u istoriji kvalifikacije počela sa dvije pobjede i sa gol razlikom 7: 2 lider je grupe.

Norvežani su meč završili sa igračem manje jer je u 80. minutu direktan crveni karton dobio Kristijan Torstvedt.

Turska u utorak dočekuju Letoniju, a Norvežani gostuju u Podgorici.

Holandija je poslije poraza u Istanbulu bila pod pritiskom u duelu sa Letonijom, ali uspjela je da ispuni cilj.

Stiven Bergvajn je u 32. minutu sjajnim udarcem lijevom nogom donio prednost Lalama, a trijumf je ovjerio Luk de Jong koji je prvo odlično reagovao poslije kornera Memfisa Depaja i glavom poslao loptu u mrežu gostiju.

Turska je poslije startnog trijumfa protiv Holandije (4:2) upisala i drugu pobjedu i sa šest bodova na vrhu tabele izjednačila sa Crnom Gorom, koja je u nedelju savladala Gibraltar 4: 1…

İşte Norveç – Türkiye maçı 11'leri

NORVEÇ: 
Jarstein, Ryerson, Gregersen, Ajer, Melin, Berg, Midtsjo, Elounoussi, Odegaard, Haaland, Sörloth

Čitaj još:   RAŠKO Konjević: Gospodine Abazoviću, šta ako su sastanci dokumentovani, pa se budu pominjale neke cifre?

TÜRKİYE: Uğurcan, Mert Müldür, Kaan Ayhan, Çağlar Söyüncü, Umut Meraş, Okay Yokuşlu, Ozan Tufan, Hakan Çalhanoğlu, Yusuf Yazıcı, Kenan Karaman, Burak Yılmaz

izvor ibalkan.net / agencija AA

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more