IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DOBRE VIJESTI IZ OPĆE BOLNICE U SARAJEVU: Sve više izliječenih pacijenata… (foto)

Nažalost, loših vijesti je i dalje više iz Sarajeva…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 28.03.2021…11.34… DOBRE VIJESTI IZ OPĆE BOLNICE U SARAJEVU: Sve više izliječenih pacijenata… (foto)

U posljednja 24 sata u Covid-odjel Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” na  hospitalizaciju su primljena 24 pacijenta, a 23 su otpuštena kući, prenosi NAP.

Ukupan jutrošnji broj  pacijenata koji se liječe od oboljenja Covid- 19, jutros iznosi 200, od kojih je 12 na postintenzivnoj  njezi, 9 na intenzivnoj, 5 je na respitatoru i 5 na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji. U Covid-trijažnoj ambulanti smješteno je 13 pacijenata.

Prethodnog dana od posljedica koronavirusa preminule su dvije osobe…

Doktorica Amela Kuskunović, specijalista radiologije, inače zastupnica u Parlamentu Federacije BiH, od danas je i član Covid tima Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš”.

Čitaj još:   SLAVE ZLOTVORA, VOJVODU DRAŽU MIHAILOVIĆA: Srbija ponosna ima dva pokreta...

Njen primjer je slijedio još jedan sarajevski ljekar Benjamin Bejtović, maksilofacijalni hirururg, koji se također stavio na raspolaganje kolegama u Covid odjelu ove zdravstvene ustanove.

Oni od danas na volonterskoj osnovi pomažu svojim kolegama u zbrinjavanju sve većeg broja pacijenata oboljelih od Covid- 19.

Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, direktor Opće bolnice, poželio im je srdačnu dobrodošlicu i iskazao zahvalnost na ovom humanom činu, jer je svaka pomoć, a pogotovo stručna, u ovim okolnostima dobrodošla.

Izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more