IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Ðerlek traži strože kontrole: NE VRIJEDI NIŠTA, LJUDI KRŠE MJERE u parkovima i na šetalištima

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Ðerlek ocijenio je danas da u Srbiji pod hitno mora da se mijenja kontrola sprovođenja mera za suzbijanje korona virusa.

Ðerlek je ukazao na to da su juče kršene epidemiološke mjere na svakom koraku i u svakom gradu – u parkovima, na šetalištima…

“Možemo mi donositi kakve god hoćemo mere, ali ako nema dobre kontrole, onda nam to ništa ne vrijedi. Puna šetališta su isto kao da na Marakanu pustite 50.000 navijača. To smo juče imali na Adi Ciganliji”, rekao je Ðerlek za TV Pink.

Naglasio je da “ovu bitku možemo da dobijemo samo zajednički i uz poštovanje epidemioloških mjera” i dodao da Krizni štab može donositi još strože mjere, ali je mnogo važnije to koliko se one poštuju.

“Zdravstveni sistem trpi ogroman pritisak u posljednjih dva-tri mjeseca i ne mogu da kažem da je pitanje dana koliko ćemo izdržati, ali mogu da kažem da je situacija izuzetno ozbiljna i da nam u ovom trenutku treba velika solidarnost”, kaže Ðerlek.

Čitaj još:   TUGA, PREMINUO MIRSAD KERIĆ VOZIO ŠABANA: Nakon nastupa u Njemačkoj zajedno otišli na bolji dunjakog...

Dodaje da mere daju rezultate u smislu da nema akutnog, kontinuiranog skoka, već su brojevi novozaraženih sve vrijeme “zakucani” visoko i da se dnevno bilježi po 5.000 novih slučajeva, od kojih mnogi zahtijevaju hospitalizaciju, pa su bolnice prepune.

Masovna imunizacija je, kaže, najjače oružje koje može da nam pomogne u borbi protiv virusa.

Izvor: Tanjug

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more