IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SM DPS CRNE GORE: ŠOVINISTI, SAMOZVANI “ANALITIČARI”- PRIJETNJA PO CRNU GORU…

Da Crna Gora ulazi u terminalnu fazu oboljenja koje je nastupilo u decembru, ovih je dana sve jasnije. Skandaloznim nastupima predstavnika Vlade Crne Gore, koji su izazvali ozbiljne reakcije, pridružuju se i njima podobni mediji- od onih što su u međuvremenu od “nezavisnih” postali Vladin organ, do dokazano šovinističkih glasila koja su “oslobođenoj” Crnoj Gori podarila i rukovodstvo državnog Univerziteta, saopšteno je i Savjeta mladih Demokratske partije socijalsita (DPS).

Poručuju da kakvi mediji – takvi i sagovornici.

“Ostrašćeni, sa vladajućim partijama odveć dugo povezani nacionalisti, preko noći se žele predstaviti za “analitičare”, vjerujući da je javnost zaboravila njihove dojučerašnje epizode”, kazali su iz DPS-a.

Naglašavaju da kako sagovornici “šovinističkog glasila navode, svaka pomisao na odbranu Crne Gore, zapravo je – ratnohuškačka politika”.

“I zaista, od tako kredibilnih “analitičara” i ne očekujemo ništa drugo – jer oni “politikom pomirenja” vide baš ono što je danas na snazi, poput negiranja genocida u Srebrenici, osporavanja legitimiteta najviših međunarodnih sudskih instanci, urušavanja ugleda Crne Gore u međunarodnim bezbjednosnim i diplomatskim krugovima i svega ostalog što je dio “uspješnog rada” aktuelne Vlade”, istakli su iz Savjeta mladih DPS-a.

Dodaju da iz takvog pristupa, proizilazi i kvalifikovanje predsjednika Crne Gore “univerzalnim” krivcem.

Čitaj još:   Leposavić i pored upozorenja Zapada: ''NEĆU PODNIJETI OSTAVKU''

“A zašto? Naravno, zbog toga što on personifikuje samostalnu, građansku, evropsku Crnu Goru, spremnu da se odbrani i od otvorenih i od skrivenih pokušaja njene destabilizacije. Tako je još od vremena kada je predvođena predsjednikom Đukanovićem, Crna Gora zauzela jasan pravac ka savremenim međunarodnim ciljevima kojima su se u to doba ratnohuškačke i nacionalističke struje žestoko suprotstavljale”, istakli su iz DPS-a.

Kazali su da kako stanje je tada bilo tako je i danas, odnosno da se ništa nije promijenilo.

Šovinisti, koji se ovog puta izdaju za “facebook analitičare”, i vide najveću prijetnju u borbi za evropske vrijednosti, za dostojanstvo Crne Gore i u njenoj samostalnosti. Srećom po građansku Crnu Goru, takvi se iz dana u dan u sve većoj mjeri razotkrivaju- od direktora ANB, do slučaja ministra pravde, i građanima i našim susjedima i našim međunarodnim partnerima postalo je isuviše očigledno kuda njihova politika vodi ovu državu. Baš zato- odbrana Crne Gore tek je počela”, zaključuje se u saopštenju koje potpisuje Savjet mladih Demokratske partije socijalista.

Čitaj još:   SVI, PRIČAJU SAMO O SINIŠI: Italijani otkrili, šta je prethodilo saznanju o OZBILJNOJ bolesti...

izvor- kodex.me

DA LI Crna Gora, postaje azil za bogate…

Vlada Crne Gore je na poslednjoj sjednici donijela odluku o sticanju crnogorskog Read more