IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Sin Svetozara Marovića živi kao PRINC na Vračaru: Našao je način kako da zgrće pare! (foto)

Miloš Marović, vlasnik preko 100 hektara zemlje u Srbiji…

BEOGRAD: Regija, Crna Hronika, vijesti, utorak, 30.03…13.44…  Sin Svetozara Marovića živi kao PRINC na Vračaru: Našao je način kako da zgrće pare! (foto)

Iako nekadašnji predsednik Državne zajednice Srbije i Crne Gore Svetozar Marović tvrdi da njegov sin “nema gdje da živi”, Miloš Marović je kao svoju adresu stanovanja prijavio luksuznu zgradu u Beogradu, na Vračaru, koja je u vlasništvu nekoliko poznatih regionalnih biznismena s poslovnim vezama u Rusiji.

U obraćanju javnosti u avgustu prošle godine, 65- ogodišnji Marović rekao da je njegova porodica “dovedena do ruba fizičke egzistencije ” zbog skandala iz 2015. kada je uhapšen zbog optužbi za korupciju.

“Mom sinu su oduzeli stan u kojem je živio i sada nema gdje da živi”, rekao je, između ostalog, Marović.

Marović mlađi je vlasnik preko 100 hektara zemlje u Srbiji čija je ista ta vrijednost, prema pojedinim procenama, sada veća od milion eura.  Marović je i u poslu proizvodnje malina, a imovina firmi čiji je vlasnik bio ili je i dalje, vrijedna je više stotina hiljada eura.

Svetozar Marović bio je suosnivač Demokratske partije socijalista (DPS), a da je između 2003. i 2006. bio je predsjednik Državne zajednice Srbije i Crne Gore.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Tri potencijalne lokacije za novopazarski AERODROM...

Uhapšen je krajem 2015. godine, a nakon nagodbe sa tužilaštvom osuđen je u septembru 2016. na zatvorsku kaznu od tri godine i 10 mjeseci zbog niza optužbi za korupciju u Budvi. Takođe, naloženo mu je i da vrati iznos od oko milion eura. 

Njegov sin Miloš, takođe se izjasnio krivim u vezi sa protivpravnom prodajom opštinskog zemljišta u industrijskoj zoni Jaza u blizini Budve, čime je opštinski budžet oštećen za 1,4 miliona eura. Marović mlađi je osuđen na zatvorsku kaznu od godinu dana, a naloženo mu je i da vrati 380.000 eura, što je i učinio...

Izvor (MONDO)

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more