IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SJENICA- USKORO ISKOPAVANJE KOD ŠTAVLJA U POTRAZI ZA MASOVNOM GROBNICOM

Direktor Instituta za sudsku medicinu Kosova Arsim Grdžaljiu najavio je iskopavanja u blizini Štavlja kod Sjenice s ciljem pronalaska tijela preminulih tokom rata 1999. godine.

Usljed niskih temperatura i loših vremenskih uslova, iskopavanja započeta prošle godine kod Raške, na lokaciji Kiževak, gdje su pronađeni posmrtni ostaci, obustavljena su krajem godine. Tada je najavljeno da će se sa iskopavanjima nastaviti ove godine, kada se poboljšaju vremenski uslovi, ali i da će se kopati i na drugim lokacijama.

U intervjuu za EkonomiaOnline, Grdžaljiu potvrdio je da se planiraju radovi u Štavalju, kod Sjenice, ali i na tri lokacije na Kosovu, prenosi KoSSev.

„Trenutno imamo tri lokacije na Kosovu u vezi kojih postoji koordinacija da započnemo rad na lokaciji, i normalno je da poslije Kiževaka, planiramo da pristupimo Štavlju, nadam se da će u međuvremenu biti razrađena još jedna lokacija. Nećemo se zaustaviti dok ne obavimo neophodne radove i iskopavanja“, rekao je.

Čitaj još:   Almir, sa teškim ozledama opasnim po život, hitno prebačen u Beograd...

Kaže ujedno da je institucija koju predstavlja u stalnom kontaktu sa kosovskim tužilaštvom za ratne zločine i policijom, te da se trenutno „vrši istraga“, prije nego što predstavnici Instituta za sudsku medicinu pristupe lokacijama.

Da postoji mogućnost da će se vršiti iskopavanja i na drugim lokacijama u centralnoj Srbiji, potvrdio je još krajem prošle godine predsjednik Komisije za nestala lica Vlade Srbije, Veljko Odalović.

izvor: agencije