IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UHAPŠEN KRVOLOK, BOS MAFIJE: Naredio masakr, a zbog pokušaja atentata ostao invalid… (foto i video)

Pao šef, uhapššen nakon 14- godišnje policijske potrage…

LISABON: Svijet, Crna Hronika, vijesti, utorak, 30.03…00.44… UHAPŠEN KRVOLOK, BOS MAFIJE: Naredio masakr, a zbog pokušaja atentata ostao invalid… (foto i video)

Bos kalabrijske mafije Frančesko Pele (43) uhapššen je danas u Lisabonu nakon 14- godišnje policijske potrage, javlja Ansa.

Policija je uhapsili Pelea u jednoj lisabonskoj klinici u kojoj se liječio od kovida- 19. U izvještaju italijanske agencije navodi se da je Pele, šef moćne kalabrijske Ndrangete koja kontrolišše trgovinu kokainom u Evropi, biježao je policiji od 2007. godine.

Osuđen je na doživotnu zatvorsku kaznu jer je naredio masakr na Badnje veče 2006. godine u kojem je poginula žena i to rivalskog mafijaškog bosa Đovanija Luke Nirte. Pele je tako pokrenuo ciklus krvne osvete koji je tada kulminirao masakrom u njemačkom gradu Duizburgu u avgustu 2007. god kada je poginulo šestero ljudi.

Čitaj još:   VIC DANA Razvedeni otac kaže kćeri...

Zbog povreda zadobijenih u zasjedi 2006. godine Pele je ostao “prikovan” za invalidska kolica, a nestao je 2007. godine dok se čekalo da mu Vrhovni sud u Milanu potvrdi kaznu doživotnog zatvora.

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more