IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZIMA NIKAKO DA SE PREDA: Za vikend očekuje se snijeg… (foto)

Za naredni dan se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, vjetar će biti slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od četiri do devet, na jugu do 12, a dnevna od 13 do 19, na jugu do 21 stepeni C…

SARAJEVO: Regija, Putovanja, vijesti, utorak, 30.03…08.44… ZIMA NIKAKO DA SE PREDA: Za vikend očekuje se snijeg… (foto)

Stabilizacija vremenskih prilika izgledna je od 26. marta i zadržat će se do kraja prognoznog perioda 06. aprila. U ovom periodu očekuje se umjereno oblačno vrijeme sa dugim sunčanim intervalima.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica -3; Drvar 0; Bugojno, Ivan-sedlo, Sarajevo-Bjelave 4; Jajce 5; Bihać, Sanski Most, Tuzla, Zenica 6; Grude 10; Livno 11; Gradačac 13; Neum 15; Mostar 16…

utorak 30.03.2021. godine
Biometeorološka prognoza je povoljna. U unutrašnjosti zemlje, izraženija naoblaka tokom prijepodneva, kod osjetljivih osoba mogla bi usloviti manje poteškoće poput promjene raspoloženja, nervoze, dekoncentracije, pri tome će se opšta slika poboljšavati sa odmicanjem dana. Na jugu će, uz duže sunčane intervale, biti ugodnije. Poželjno je slojevito se odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima, obzirom da će temperature biti relativno visoke.

Čitaj još:   OD DANAS U KBC Bežanijska kosa najteži slučajevi korona virusa iz Novog Pazara... (foto i video)

srijeda 31.03.2021. godine
Stabilnije vrijeme, bez osjetnijih temperaturnih oscilacija, ugodno će djelovati na većinu populacije. Kod hroničnih bolesnika i meteoropata, manji problemi mogući su u najtoplijem dijelu dana, ponajviše zbog visokih temperatura i mjestimično izraženijeg osjeta sparine. Poželjno je slojevito se odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima.

U četvrtak se očekuje pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne i uz riječne tokove je moguća magla. Jutarnja temperatura od četiri do devet, na jugu do 12, a dnevna od 17 do 23 stepena.

U petak, u Hercegovini će biti oblačno, a u ostatku zemlje jutro pretežno sunčano uz postepeno naoblačenje prije podne. Prije podne slaba kiša je moguća u Posavini, a poslije podne i u večernjim satima u većini područja. Na jugu Hercegovini se ne očekuju padavine. Jutarnja temperatura od šest do 12, a dnevna od 13 do 20 stepeni.

U subotu će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Prije podne kiša se očekuje u Hercegovini i u Posavini. Poslije podne i u večernjim satima padavine u cijeloj zemlji.

U drugom dijelu poslijepodneva i u večernjim satima u višim područjima Bosne se očekuje snijeg i susnježica. Jutarnja temperatura od četiri do devet, na jugu do 12, a dnevna od šest do 11, na jugu od deset do 15 stepeni, prognoza je meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

Čitaj još:   VRIJEME DANAS: Nestabilno s pljuskovima i grmljavinom... (foto)

http://iBalkan.net

DANAS PADA SLABA KIŠA: Vrijeme u narednih nekoliko dana…

DANAS U jutaranjim satima i prijepodne sa slabom kišom, ponegdje Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more