IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Crnogorski pokret: Na djelu potpuna fašizacija crnogorskog društva u kojem prednjače partije vlasti… (foto)

Pokušava se onima koji imaju privremeni boravak u Crnoj Gori omogućiti da ostvaruju biračko pravo, iako je to u suprotnosti sa zakonima Crne Gore, koji propisuju dvogodišnji domicilni status kao uslov za ostvarenje biračkog prava, saopšteno je iz CP…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 31.03.2021…11.24…  Crnogorski pokret: Na djelu potpuna fašizacija crnogorskog društva u kojem prednjače partije vlasti… (foto)

Najnoviji pokušaj, o čemu bi morao da se izjasni Ustavni sud, da se građanima Crne Gore sa privremenim boravkom u inostranstvu oduzme jedno od najosnovnijih ljudskih prava, garantovanih i Ustavom Crne Gore, da mogu da budu birani i da biraju, predstavlja vrhunac bezobrazluka i osionosti sadašnje vlasti Crne Gore, saopštio je Crnogorski pokret.

Biračko pravo, kako navode, štite međunarodne povelje čiji je potpisnik i Crna Gora, te taj pokušaj da se krše osnovna ljudska prava neće ostati bez odjeka pred međunarodnim sudovima.

“Već se sprema kolektivna tužba kojom će se tražiti odšteta od države Crne Gore za kršenje neprikosnovenosti biračkog prava. Kao što se ne može oduzeti biračko pravo diplomatskim predstavnicima Crne Gore u inostranstvu, tako se ne može ni građanima Crne Gore koji privremeno borave u stranim državama ne ostvaruju u njima biračko pravo! Sličan je status i jednih i drugih”, navodi se u saopštenju.

Čitaj još:   Crnogorski pokret: Dok RAJO Mandić priča o pomirenju, DF pušta DRITANA Abazovića da prlja ruke...

Sa druge strane se, kažu iz Pokreta, pokušava onima koji imaju privremeni boravak u Crnoj Gori omogućiti da ostvaruju biračko pravo, iako je to u suprotnosti sa zakonima Crne Gore, koji propisuju dvogodišnji domicilni status kao uslov za ostvarenje biračkog prava.

“Tako se bezočno pokušava uticati na izbornu volju građana Crne Gore zloupotrebom dodjeljenih nerezidentnih statusa osoba sa privremenim boravkom u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju.

Na djelu je, kako kažu, potpuna fašizacija crnogorskog društva u kojem prednjače političke partije vlasti.

“Njeni predstavnici, sve više se i sve češće atakuje na civilni sektor i slobodu medija, prostački, bez ikakvih argumenata, etiketiraju organizacije, mediji i ljudi. U tome prednjači tobože građanska URA, koja sve više i više liči na sektu koja je zabrazdila na put bez povratka, iako, vjerovatno, mnogi od njenih članova vide da je to put ka bespuću…

Em su se udružili sa nacističkim partijama i pokretima, em se sami ponašaju kao rigidni, radikalni desničari, sa fašisoidnim vokabularom u obračunu sa neistomišljenicima, koje je opčinila vlast i moć. To što je sve veći i veći otpor građana bijedno se pokušava predstaviti kao mešetarenje DPS-a, iako je jasno da su građani ti koji traže od sadašnje opozicije da se ne ponašaju kao engleski lordovi dok prostakluk vija po Crnoj Gori i uništava ono malo civilizacijskog što je postignuto uz pomoć EU”, zaključuje se u saopštenju.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 9. april 2020. godine

izvor aktuelno

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

PODGORICA Crnogorski pokret: Amfilohije širi versku mržnju…

Mitropolit Amfilohije: CPC je stvorena u fašističkom duhu... Crnogorski pokret Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more