IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TRIK KOJIM VAM SE HLJEB VIŠE NEĆE MRVITI: Pekari ga sjeku ovako, kriške bez mrvica!!! (foto)

Ako vam je dosadilo da skupljate mrve nakon sječenja hleba, isprobajte ovaj trik!!!

ISTANBUL: Regija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 31.03.2021…13.24… TRIK KOJIM VAM SE HLJEB VIŠE NEĆE MRVITI: Pekari ga sjeku ovako, kriške bez mrvica!!! (foto)

Nama je Hljeb omiljena namirnica, postoji toliko ukusnih vrsta, a iako nutricionisti kažu da s hljebom ne bi trebalo preterivati, mnogi od nas svakodnevno ga imaju na trpezi.

Svako bi trebalo da zna da napravi domaći hljeb, jer on nema aditive, ali čak i kada kupovni hljeb donesete kući, postoji česta “boljka”- kako spriječiti da se on mrvi?

Određene vrste hljeba jednostavno su “u ratu” s noževima, ili će se mrviti do besvijesti pa ćete morati da kupite mrvice po cijeloj kuhinji, ili će ih nož izgnječiti jer su iznutra previše meki.

Čitaj još:   UŽASNA NESREĆA: Arnold ŠVANCENEGER prošao kroz crveno i skrivio četverostruki sudar... (foto, video)

Profesionalni pekari čiji rad uvijek pratimo i uvažavamo kažu, postoje dva načina da riješite ovaj problem. Prvi je da hljeb okrenete naopačke!

Donju stranu hleba postavite gore, i sjecite odatle, biće lakše jer je hleb tu kompaktniji. Okolo će “letjeti” manje mrvica!

Drugo rešenje, pogodnije za hljebove koji su meki iznutra, ali spolja veoma krckavi, je da hljeb postavite na stranu. Sječenje po kraćoj liniji daće vam veću kontrolu pokreta i dobićete ravnomerno isječene kriške, bez preteranog mrvljenja ili gnječenja...

izvor (GULIVER/ GETTY IMAGES PLUS/ ISTOCK/ CHRISTIAN HORZ)

http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more