IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HAOS U GRUPI I ŠOK U NJEMAČKOJ: MAKEDONCI DO SENZACIJE, mogu i do Katara! (foto i video)

Pandev je GOSPOD fudbala, mogu i do Katara, nevjerovatan rezultat Sjeverne Makedonije u Duizburgu…

DISELDORF: Svijet, Sport, vijesti, četvrtak 01.04…00.14… HAOS U GRUPI I ŠOK U NJEMAČKOJ: MAKEDONCI DO SENZACIJE, mogu i do Katara! (foto i video)

Istorija je ispisana, Sjeverna Makedonija napravila je na gostovanju u Njemačkoj jedan od najboljih rezultata u fudbalskoj istoriji zemlje! Predvođeni Goranom Pandevom i Elifom Elmasom srušili su prvu četu Joakima Leva!

Igralo se preko 100 minuta fudbala u Duizburgu, ali Njemci nisu uspjeli da pronađu put do gola i izjednačenja u kvalifikacionom meču za Mundijal koji će možda bojkotovati…

Njemačka- Sjeverna Makedonija 1: 2 (0: 1)

Pravi šok za Ter Štegena, Joakima Leva, ali i sve ostale dogodio se u drugom minutu sudijske nadoknade, ali prvog dijela igre. Lukavi Goran Pandev pratio je loše kretnje defanzivaca Njemačke, ostao sam na petercu dobio loptu tačno tamo gdje je želio. U 38. godini postiže eto jedan od najbitnijih golova svoje fudbalske karijere.

Iako bi djelovalo kao da će se Sjeverna Makedonija uplašiti pobjede na ovako važnom gostovanju, to nije bio slučaj!

Čitaj još:   DRAGUTIN Papović- historičar: Za DARIA Vraneša bi bilo dobro da počne da se navikava na zakone, Crna Gora se neće naviknuti na nacifašističku ideologiju... (foto)

MAKEDONIJA je u 3. kolu skupine J kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo pobijedila Njemačku u Duisburgu 2: 1…

Hrabri Makedonci odlično su se nosili s ogromnim favoritom, a poveli su u drugoj minuti nadoknade prvog poluvremena, kad je krasnu akciju golom završio iskusni Goran Pandev.

Dugo su gosti kombinirali oko šesnaesterca domaćina, Bardhi je uputio nešto između udarca i ubačaja na vrh peterca, a tamo je potpuno sam bio Pandev koji je samo skrenuo loptu u gol za 0: 1.

Njemačka je izjednačila u 63. minuti golom Ilkaya Gundogana iz penala koji je skrivio Alioski na Saneu. Domaćini su stiskali i pokušavali, ali nisu stvorili previše izrazitih šansi. Makedonci su se dobro branili i do pobjede došli u 85. minuti.

Ademi je primio odličan pas u šesnaestercu i još bolje poslao loptu na vrh peterca Eljifu Elmasu koji rutinski pogađa za 1: 2. Igralo se čak sedam minuta sudačke nadoknade, ali Njemačka nije uspjela doći do boda. Dva Dinamova igrača, Ademi i Ristovski, odigrali su svih 90 minuta za Makedoniju.

Makedonija je postala prva reprezentacija koja je pobijedila Njemačku u kvalifikacijskim susretima za SP nakon 35 utakmica.

Čitaj još:   SPORTISTI I LJUDI IZ JAVNOG ŽIVOTA SE OPRAŠTAJU OD LEGENDE: Ivica Osim će biti sahranjen u Sarajevu... (foto, video)

Nakon tri odigrana kola vodeća na tablici je senzacionalno Armenija s maksimalnih devet bodova, a tri manje imaju Makedonija i Njemačka.

izvoe agencije

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more