IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

JEDAN DOM! JEDNA ZASTAVA! JEDNA HIMNA!

Učesnici auto kolona apeluju na Ministarstvo unutrašnjih poslova i Upravu policije da obezbijede nesmetan prolaz za sve učesnike auto skupova

Društvenim mrežama i vajber grupama kruži poziv građanima da se pridruže auto kolonama, koje će od ovog vikenda biti organizovane svake nedjelje od 18 sati.

Prema informacijama Antene M u Pljevljima je zaprijećeno učesnicima auto kolone da ne smiju izaći u nedjelju jer će biti uhapšeni i pisaće im kazne.

Učesnici auto kolona apeluju na Ministarstvo unutrašnjih poslova i Upravu policije da obezbijede nesmetan prolaz za sve učesnike auto skupova.

“U slučaju bilo kakvog pokušaja provociranja, privođenja, hapšenja i pisanja kazni učesnicima skupa bićemo prinuđeni da radikalizujemo proteste i erupciju nezadovoljstva da prikažemo na drugačiji način.

Godinu dana smo trpjeli obustave saobraćaja dok se protestvovalo zbog Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Tada su ti protesti nazivani socijalnim, pa vas molimo da iako vam smetaju naše kolone i zastave ipak shvatite ozbiljnost našeg organizovanja i ovaj bunt vidite kao nataloženo nezadovoljstvo ukupnim ekonomskim stanjem nastalim vašim radom. Naše kolone su mirne i u saradnji sa vama želimo da omogućimo što bezbjedni prolazak.

Čitaj još:   DANAS PATRIOTSKE AUTO KOLONE: ''OD PLJEVALJA PA DO MORA GRAĐANSKA JE CRNA GORA''

Nikome od nas nije nikad palo na pamet da provociramo ljude koji su učestvovali u litijama, niti da ih iritiramo suprotnim obilježijima. Isto očekujemo sad od suprotne strane. Crnogorsko proljeće je demokratija”, poručuju oni.

“Jedan život. Jedan grb. Jedan dom. Jedna zastava. Jedna himna”, naveli su u opisu snimka.

izvor: aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more