IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STRAŠNO JE TO KAKO RADE NORVEŽANI: Isto kao mi, samo skroz drugačije… (foto)

Kako to funkcioniše u normalnim državama, čijim dostignućima samo u priči teže pomenuti vladini službenici, najbolji govori sam primjer norveške premijerke Erne Solberg, u februaru je prekrišla pravila te zemlje, tako što je, slaveći 60. rođendan, u svom apartmanu okupila 13 ljudi, a preporuka je da ih ne bi trebalo biti više od 10…

OSLO- PODGORICA: Crna Gora, Svijet, vijesti, petak 02.04.…13.34… STRAŠNO JE TO KAKO RADE NORVEŽANI: Isto kao mi, samo skroz drugačije… (foto)

Pred očima crnogorske javnosti svakodnevno se dešavaju krupne promjene koje manje ili više utiču na naše živote.

Korona kriza je zauzela medijski prostor u svijetu ali je politički trenutak Crne Gore pomjerio vijesti o pandemiji u drugi dio informativnih emisija i u donjim djelovima portala.

Još su živa sjećanja svih kako nas je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović, tada “samo” pulmolog, molila da poštujemo mjere, a onda istoga dana iz ljubavi prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi u CG u crvenu zonu KCCG pustila desetine sveštenika i ostalih ljudi da preuzmu tijelo od kovida preminulog mitroplita Amfilohija.

Sjećamo se, takođe, prisustva premijera Zdravka Krivokapića Amfilohijevoj sahrani bez maske i distance i ljubljenja kovčega, pa kasnije i primanje pričešća iz jedne kašike. Izvinio se javnosti i objasnio da on ima antitijela, baš kao što se izvinio zbog prisustva i ljubljenja kovčega preminulog vladike Atanasija Jevtića. Dakle, naveče nas vladini funkcioneri ubjeđuju da poštujemo mjere, a preko dana lagano te iste mjere krše, zato što imaju antitijela i zato što im se prosto MOŽE.

Čitaj još:   Mihailo RADOJIČIĆ- ŠOK: Kripto država… (foto)

A kako to funkcioniše u normalnim državama, čijim dostignućima samo u priči teže pomenuti vladini službenici, najbolji govori primjer norveške premijerke Erne Solberg. Ona je u februaru prekrišla pravila te zemlje, tako što je, slaveći 60. rođendan, u svom apartmanu okupila 13 ljudi, a preporuka je da ih ne bi trebalo biti više od 10.

Kakav užasan prekršaj!

Nema tog medija u državi koji nije osuo paljbu po premijerki. Organizovane su debate, napravljene reportaže, informativne emisije su kretale sa tom “strašnom” informacijom.

A šta se zapravo desilo pa je premijerka Solberg prekršila pravila o zaštiti od korona virusa?

Naime, njena sestra sa porodicom bila je na odmoru u istom naselju gdje i premijerka sa svojim suprugom, pa sestra, onako baš sestrinski, zakucala na vrata sa tortom i svojom familijom i čestitala jubilarni 60. rođendan svojoj poznatijoj sestri. Muka je bila što je u stanu kod premijerke već bilo gostiju, pa je zbir tih gostiju i sestrine familije u jednom trenutku prešao kritičnih 10 i popeo se do nevjerovatnih 13.

Vjerovali ili ne.

Slucaj je otkriven u emisiji “Debata” na nacionalnoj televiziji, a premijerka se uživo uključila u program.

Izvinila se svima zbog svog ponašanja, kao i ponašanja njene familije.
“Potpuno mi je jasno da su građani tužni i ljuti zbog ovoga. Jedino što mogu jeste da se izvinim”, rekla je Erna Solberg.

Državna televizija NRK i svi vodeći mediji detaljno su prenosili ovaj slučaj više dana. I naravno, tu se nije stalo već je policija pokrenula istragu. Vodeći pravnici u državi su ocijenili da premijerka ne može izbjeći makar novčanu kaznu za ovaj prestup.

Čitaj još:   BORIS Mugoša: TOLIKO PROBLEMA, a političari traže pauzu da se dogovore oko nove stare RASPODJELE FUNKCIJA

Partijske kolege i ministri Erne Solberg odmah su osudili ovakvo ponašanje, kao i svi ostali predstavnici državnih inistitucija. Jasno je poručeno da pravila koja se nameću građanima moraju još striktnije biti poštovana od predstavnika vlasti.

Sve isto kao i kod nas, zar ne?

Izvor Standard co.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more