IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UBIJEN NAPADAČ NA KAPITOL: Zakucao se u barikadu, napao policajce nožem! (foto i video)

Napadač koji se vozilom zabio u barikadu u blizini zgrade Kapitola u Vašingtonu i ranio dva policajca, stradao od posledica ranjavanja iz vatrenog oružja…

VAŠINGTON: Svijet, Crna Hronika, vijesti, petak 02.04.2021…21.34… UBIJEN NAPADAČ NA KAPITOL: Zakucao se u barikadu, napao policajce nožem! (foto i video)

Policajac je podlegao povredama, drugi je povređen nakon što je nepoznata osoba probila bezbjednosne barijere udarila ih pred Kapitol u Vašingtonu, javlja CNN.

Osumnjičeni je takođe mrtav, potvrdilo je više izvora za CNN. Iz policije su potvrdili i da je vozač koji je probio barikadu izašao iz automobila s nožem u ruci i nasrnuo na policajce i ubo najmanje jednog od njih.

Robert Konte, v. d. šefa gradske policije rekao je da napad ispre Kapitola “izgleda nije povezan sa terorizmom”.

“Čini se da incident nije povezan sa terorizmom. Moramo da nastavimo da sprovodimo istragu kako bismo ustvrdili postoji li neka vrsta veze”, rekao je Konti na konferenciji za novinare.

Sekretarka Bijele kuće Džejn Psaki rekla je da je američki predsjednik Džo Bajden upoznat sa incidentom ispred Kapitola.

Čitaj još:   ISTANBUL: 22 osobe umrle su od trovanja alkoholom, a 16 ih je smješteno na klinike u teškom stanju... (foto, video)

“Bajden nije bio u Bijeloj kući. U kamp Dejvid je stigao oko 12.53 (po lokalnom vremenu) gdje provodi uskršnji vikend”, dodala je Psaki.

Predsjedavajuća Predstavničkog doma američkog Kongresa, demokrata Nensi Pelosi rekla je da će zbog ubistva policajca zastave na Kapitolu biti spuštene na pola koplja.

Mediji su najpre prenijeli da se dogodila pucnjava ispred Kapitola, a potom da se muškarac automobilom zaletio i udario dva muškarca. Kako su javili američki mediji, nakon što je automobil probio blokadu, nije se zaustavio, a potom su policajci i zapucali.

Pred zgradu je u roku nekoliko minuta sletio helikopter, a ubrzo su stigla i vozila hitne pomoći.

Američka policija Kapitola kaže da su sve zgrade Kapitola zaključane “zbog spoljne pretnje bezbednosti”, a članovima osoblja rečeno je da ne mogu ući u zgrade ili izaći iz njih. Zaposlenima je naloženo da se prvo klone prozora i potraže zaklon.

U međuvremenu, policija je odblokirala ulice, život se polako vraća u normalu, dodaje se u izveštaju američkih medija.

izvor BNO News

Čitaj još:   TRAMP PRED NOVINARIMA: "Veliki sam fan ERDOGANA, vojska mu je druga najjača u NATO- u..."
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more