IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UHAPSILI VELJINU LJUBAVNICU, SVJEDOČIĆE PROTIV NJEGA: Radila u poznatoj kompaniji, telefonima našli jezive slike… (foto)

Poslije pada Velje Nevolje i njegovog kriminalnog klana osumnjičena M. R., koja mu je bila djevojka šest godina, pristala je na saradnju sa istražiteljima …

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, petak 02.04.2021…00.24… UHAPSILI VELJINU LJUBAVNICU, SVJEDOČIĆE PROTIV NJEGA: Radila u poznatoj kompaniji, telefonima našli jezive slike… (foto)

U okviru akcije policije, tužilaštva i BIA u kojoj je razbijen najjači kriminalni klan u Srbiji uhapšena je i M. R. koja je navodno bila u toj ljubavnoj vezi sa organizatorom grupe Veljkom Belivukom. Protiv nje je podnijeta je krivična prijava i ona se sumnjiči da je bila član Belivukove grupe, koja se sumnjiči za otmice, brutalna ubistva, trgovinu drogom, držanje arsenala oružja, kao i pranje para.

“M. R. ima status osumnjičene i pod istragom je. Od nje je policija prvo zaplenila pet telefona, laptop računare i oni su poslati na vještačenje. Sumnja se da nije učestvovala u likvidacijama, ali da je imala ulogu u prikrivanju novčanih tokova i pranju novca”, kaže izvor.

On otkriva da je kod ove djevojke među pet telefona pronađen i jedan kriptovani, za tajnu komunikaciju:

“Istražitelji su ostali šokirani kad su ušli u njene telefone. U njima su pronađeni jezivi snimci i fotografije, nekoliko njih na kojima su mrtvi i osakaćeni ljudi za čije se likvidacije sumnjiči Belivukova kriminalna grupa. Osim dokaza zločina, u njenim telefonima pronađeni su i drugi važni dokazi, ali i poruke koje je razmenjivala s Veljkom Belivukom.”

Prema njegovim riječima, M. R. je bila zaposlena ali i to u jednoj poznatoj beogradskoj kompaniji i bila je iznenađena hapšenjem. Policija je, kako se i dodaje, detaljno pretresla i njen iznajmljeni stan u luksuznom kompleksu na Novom Beogradu.

Čitaj još:   Jelena Karleuša: "Udarili su mi na djecu i na bolesnu majku"...

“M. R. i Belivuk navodno su se upoznali još prije šest godina i u vezi su bili i dok je on bio u pritvoru zbog ubistva Vlastimira Miloševića, za šta ga je sud oslobodio. Mnogo vremena su provodili zajedno i bila je upućena u sve što je radio, gdje se kretao i s kim se viđao, odlazila je u bunker i to na stadionu Partizana, ali i na druga mjesta na kojima su se viđali”, otkriva izvor navodi da su strogo vodili računa da ne izlaze zajedno iz zemlje, kako ne bi bili registrovani.

“Odmah je pristala na saradnju sa istražiteljima. Priznala je u kakvom je odnosu bila s Belivukom i pokazala spremnost da govori o svemu što zna. Sama je čak dala šifre za četiri telefona, ali ne i za peti”, kaže izvor iz istrage. Prema njegovim rečima, ne isključuje se mogućnost da i ona dobije povlašćeni status.

Veljko Belivuk i Marko Miljković uhapšeni su 4. februara, kao i još isto 17 članova ove kriminalne organizacije. Terete se i to prvo za ubistva, otmice, posedovanje droge oružja, a sumnjiče se za ubistva Milana Ljepoje, Gorana Veličkovića Goksija i Zdravka Radojevića.

Čitaj još:   STRAŠNO- UHAPŠEN SALKO ZILDŽIĆ: Nalazi se u pritvoru u Užicu, angažirao advokata iz Srbije! (foto, video)

(Mondo/Kurir)

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more