IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

CRNA GORA: Leposavić “pao” zbog SREBRENICE– KOLIKO JOŠ MINISTARA ISTO MISLI?

Eto i to smo dočekali – da padne ministar zbog jedne izjave. Doduše, nije to bilo kakva izjava – to je vrjednosni sud koji ne bi smio da ima niko u državi koja stremi EU standardima, a ne ministar pravde i ljudskih i manjinskih prava.

Premijer je na konferenciji za novinare obznanio odluku da Leposavić neće više biti ministar i to, kako je rekao, voljom premijera, a ne neke ambasade ili ne daj bože samog Leposavića.

Međutim, interesantno je da je od Leposavićeve izjave do danas prošlo dosta dana te da je nakon bezuspješnog pokušaja peglanja sopstvenih riječi to isto probao da uradi i Krivokapić. Možda je uspio da umiri savjest, ali ne i javnost, a posebno ne međunarodnu zajednicu. I zato je Leposavić pao.

Ali ako bi Krivokapić proaktivno djelovao i ne bi čekao da mu drugi ministri padaju zbog odnosa prema prošlosti, manjinama, različitostima….mogao bi da krene da čisti kabinet odmah.

Na istom fonu kao i Leposavić, je i ministarka kulture, prosvjete, sporta i nauke Vesna Bratić, samo što se ona na nedavnom zasijedanju CG parlamenta prosto nije javno odala. Nije izgovorila ono što misli. Ali je to uredno radila u prošlosti, posebno preko društvenih mreža.

Čitaj još:   SREBRENICA: "Bošnjaci jedinstveni, neće podržati smjenu Durakovića, Srbi znaju onda..." (foto i video)

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović, je svoj odnos prema susjedima i različitosti očitovala još u školskim danima pa je njeno pismo u kome pozova Crnogorke da traže da se formiraju dobrovoljački odredi, i gdje poručuje da je i nju pozovu na dubrovačko ratište, objavljeno u specijalnom izdanju Pobjede – “Rat za mir”, 1991 godine.

I da ne nabrajamo dalje, ali je izvjesno da bi ukoliko bi se primijenio isti arašin kao kod Leposavića u vladi bi malo ko ostao. Možda samo dva ministra – ministar unutrašnjih poslova i ministarka javne uprave i digitalnog društva i medija. Ostao bi naravno i potpredjednik Vlade.

A šta tek reći za kadrove “po dubini”. Tek tu bi bio lom.

Zato, dobro kaže poslovica – što se grbo rodi vrijeme ne ispravi.

izvor: standard.co.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more