IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BUDITE SPREMNI: Meteorolog najavio drastično pogoršanje vremena… (foto)

Hladno i vedro, poslije podne kiša i snijeg  danas će biti hladno i vedro sa slabim prizemnim mrazom, saopšteno je iz Federalni hidrometeorološki zavoda…

SARAJEVO: BIH, Putovanja, vijesti, utorak. 08.04…09.35… BUDITE SPREMNI: Meteorolog najavio drastično pogoršanje vremena… (foto)

Bosanskohercegovački meteorolog Nedim Sladić objavio je svoju detaljnu prognozu za danas i sutra…

U jutarnjim satima Korduna i Banije diljem Krajine i sjeverne Bosne, ide nam frontalni poremećaj koji slijedi umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar koji u frontalnoj zoni snižava temperaturu zraka, a padavine brzo prelaze u pahuljice i snijeg koji se brzo prenose na snijeg, a zatim na sjeverozapadni podnevni šire do centralnih područja Bosne.

Istovremeno jutro u centralnim i istočnim područjima Bosne u znaku pretežito vedrine, ali uz postepeni porast oblačnosti do podneva, a u Hercegovini prvi dio dana sunčano uz sve prisutnije oblačno oblačno vrijeme to se mijenja od podneva. Jutarnja temperatura od 1 u Krajini do 11 stepeni na jugu Hercegovine.

U drugom dijelu dana iz centralne Bosne se premješta sustav koji do večernjih sati zarobljava cijelu zemlju.

Prodiranjem hladnijeg zraka oko 13 sati snijeg se očekuje na području Sarajeva, a krajem dana i navečer će zahvatiti sjever Hercegovine. Na jugu Hercegovine pretežno oblačno s kišom, koja će krajem dana i navečer biti jače, a prognozirani pljuskovi s grmljavinom.

Čitaj još:   NAŠ i VAŠ Dnevni horoskop za 25. januar 2020…

Očekivana visina snježnog pokrivača od 3 do 10, lokalno do 15 cm u Bosni, a na planinama preko 25 cm. Snježni pokrivač Bosni i sjevernoj Hercegovini formirat će se u večernjim satima….

Prognozirana količina oborina između 10 i 30 mm, lokalno u Dinaridima s obilnijim izlivima i do 50 mm. Vjetar umjeren ak, sjeverni i sjeverozapadni smjer, na jugu Hercegovine krajem dana i navečer jug promijenit će smjer sjeverni…

Najviša dnevna temperatura je i ona koja doživljava svoj pad u Bosni zbog sve izraženije sjeverne struje, a uglavnom se kreću od – 2 u Krajini do 4 stepena na istoku Bosne, a zbog kasnijeg utjecaja fronta, na jugu Hercegovine udobno se smješta od 8 do 14°C – poručio je meteorolog Nedim Sladić.

U Sarajevu danas oblačno, hladnije, povremeno sa kišom. Više padavina se očekuje poslije podne, a uveče i tokom noći u pojedinim dijelovima grada počeće da pada snijeg…

http://iBalkan.net

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more