IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Advokat i bivši ministar pravde Šoć: Premijer za smjenu Leposavića nema podršku onih koji podržavaju Vladu… (foto)

Ne postoji rasplet u vezi situacije sa ministrom Leposavićem koji je povoljan za Vladu…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, srijeda.08.04.2021…11.45…Advokat i bivši ministar pravde Šoć: Premijer za smjenu Leposavića nema podršku onih koji podržavaju Vladu… (foto)

Advokat i bivši ministar pravde Dragan Šoć ocijenio je da ne postoji rasplet u vezi sa smjenom ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, ako do nje uopšte i dođe, koji bi bio povoljan za premijera i Vladu.

Šoć je za Dan rekao da je očigledno da premijer za smjenu ministra Leposavića nema podršku one grupacije koja podržava Vladu.

“A s druge strane, ako povuče taj predlog to bi podrilo njegov legitimitet kao premijera. Bilo koja varijanta nije dobra i ovo nije nimalo prijatna politička situacija za Vladu”, kazao je Šoć.

Čitaj još:   Ruski političar i član Dume uputio jezive pretnje velikoj i moćnoj evropskoj državi... (foto, video)

On pojašnjava da predsjednik parlamenta Aleksa Bečić odlučuje kada će tačka za razrješenje biti na dnevnom redu.

Kako je istakao, ukoliko ministar Leposavić bude smijenjen, a parlament ne podrži izbor novog kandidata, u tom slučaju upražnjeno mjesto pokrivao bi neko od ministara ili premijer.

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić dostavio je juče Skupštini predlog za razrješenje Leposavića, ističući da je ministrovo javno djelovanje od izbora na funkciju 4. decembra odstupalo od zvaničnih stavova Vlade i Sporazuma lidera tri pobjedničke koalicije iz septembra 2020. godine….

izvor Kodex.me

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more