IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OBRT U SLUČAJU LEČIĆA I DANIJELE ŠTAJNFELD: Pričalo se da nema dovoljno dokaza, Tužilaštvo prelomilo… (foto i video)

Danijela Štajnfeld, mlada glumica, prethodno je dokumentarnom filmu otkrila da je bila žrtva silovanja…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, subota. 10.04.2021…00.55… OBRT U SLUČAJU LEČIĆA I DANIJELE ŠTAJNFELD: Pričalo se da nema dovoljno dokaza, Tužilaštvo prelomilo… (foto i video)

Krivična prijava protiv Branislava Lečića, povodom optužbi njegove mlađe koleginice, glumice Danijele Štajnfeld da je silovao, biće navodno podnijeta Višem javnom tužilaštvu u Beogradu koje pokreće istragu protiv glumca, pišu beogradski mediji…

Danijela Štajnfeld, mlada srpska glumica, prethodno je i to u svom dokumentarnom filmu otkrila da je bila žrtva silovanja, pa je ime seksualnog napasnika kog optužuje, Višem javnom tužilaštvu u gradu Beogradu otkrila krajem marta, nakon čega se vratila u Ameriku gdje inače živi.

Ona je tada optužila za silovanje glumca Branislava Lečića i iznela da je on misteriozni moćnik iz filmske industrije koji ju je silovao.

Štajnfeld je ranije izjavila da ju je silovala osoba iz njene branše, koja je veoma uticajna u svijetu filma i koja se takođe bavi produkcijom, ali ime nije željela da otkrije, smatrajući da je od tada prošlo dosta vremena i da će takav čin biti teško dokaziv.

Nedugo nakon toga, na naslovnoj strani “Nedeljnika”, 8. aprila, osvanula je ispovijest bivše jugoslovenske glumice i to sadašnje psihološkinje Merime Isaković, u kojoj tvrdi da je Lečić nju pokušao da siluje.

Čitaj još:   DETALJI KRVAVOG ŠENLUČENJA NA SVADBI U PLJEVLJIMA: Djevojka upucana od RIKOŠETIRANOG METKA! Četiri osobe privedene... (foto)

U slučaju Isakovićeve, koja je Lečića optužila za seksualno zlostavljanje koje se dogodilo 1978. godine, došlo je do apsolutne zastarjelosti i tog krivičnog gonjenja iako je Isakovićeva poručila da je spremna da svijedoči.

Naravno da ću svedočiti. Verujem da je reći istinu to je fundamentalna obaveza svake savesne osobe. Ne mogu direktno svedočiti o događaju nasilja nad Danijelom, jer mu nisam direktno prisustvovala, ali mogu svedočiti o ličnosti Branislava Lečića i svom dramatičnom iskustvu vezanom za njega. Nadam se da će se druge žrtve osmeliti da se oglase, ako ih ima”, kazala je glumica.

Branislav Lečić negirao je sve optužbe koje su podelile domaću javnost. On je 26. marta bio u policijskoj stanici 29. novembar gdje je prvo dao izjavu povodom optužbi koje je protiv njega podijnela glumica Danijela Štajnfeld.

“Moja izjava je data tamo gdje treba. Poligrafsko ispitivanje sa mnom je obavljeno na moj izričit zahtjev i sve informacije za koje je javnost a zainteresovana u vezi ovog slučaja, nalaze se na tim adresama- to je i policija i tužilaštvo”, rekao je Lečić tada...

izvor MONDO

Čitaj još:   NJEMAČKA U VELIKOM ŠOKU: "Kakva sramota! Izbačeni smo!" (foto)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more