IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Živković: Opasni planovi naših oslobodilaca… (foto)

Miodrag Živković, jedan od osnivača GI 21.maj i bivši predsjednik Liberalnog saveza…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, subota. 10.04.2021…18.55…Živković: Opasni planovi naših oslobodilaca… (foto)

Tema etničkog inžinjeringa koji je namjerila u Crnoj Gori izvršiti nova vlast, zaslužuje dodatna objašnjenja, radi lakšeg shvatanja u izobilju dezinformacija kojima je naši oslobodioci žele pošto – poto prikriti.

Njihova teza da nikome ne žele oduzeti državljanstvo je tačna, ali za ovu temu nije od značaja, jer njima i nije cilj oduzimati državljanstva (i da hoće, to ne mogu), nego oduzimati biračko pravo na izborima. Značajan broj državljana Crne Gore iz različitih razloga, uostalom kao i u drugim državama, živi i boravi u inostranstvu.

To su ljudi na privremenom radu, studenti, sportisti i drugi. Sve analize ukazuju da preko 95 odsto tih naših državljana ima isključivo i jedino crnogorsko državljanstvo i da ne ostvaruje pravo glasa na izborima u zemljama gdje borave.

Ta naša dijaspora kojoj je Crna Gora jedina matična država, upravo je na udaru nove vlasti jer je opšte poznato da su ubjedljivom većinom posvećeni svojoj zemlji i njenom građanskom konceptu.

Ta dijaspora preko provjerljivih doznaka godišnje ulaže u Crnu Goru preko pola milijharde eura. Upravo zbog posvećenosti svojoj Crnoj Gori, oni žele oduzeti biračko pravo jednom Hajrizu Brčvaku, Veselinu Mijaču i brojnim drugim donatorima i dobrotvorima, jednom Stevanu Jovetiću, Stefanu Saviću, Đurđini Jauković, Aleksandru Ivoviću i drugim brojnim sportistima koji su proslavili širom svijeta Crnu Goru…

Čitaj još:   MILO Đukanović: Vučić bi Kosovo bez Albanaca i Crnu Goru bez Crnogoraca... (foto i video)

U isto vrijeme žele zadržati, suprotno važećem zakonu o državljanstvu, oko 50.000 građana koji osim crnogorskog imaju i državljanstvo Srbije, Bosne i Hercegovine i Kosova.

Ne treba napominjati da se radi o građanima srpske nacionalnosti koji imaju prebivalište u tim zemljama i biračko pravo u istima. Takvih je u Nikšiću, nedavno glasalo oko 1.000, a u Herceg Novom, po nekim procjenama će glasati oko 10.000. Takvih ima i među ministrima u vladi i među poslanicima u parlamentu.

Uz sve to pokušavaju dodatno upisati u državljanstvo i birački spisak značajan broj raseljenih lica srpske i ruske nacionalnosti za različitim režimima boravka u Crnoj Gori. Ovakvim inžinjeringom, ova vlast uz plan skrojen u političkim i akademskim krugovima u Beogradu pokušava izmijeniti nacionalnu strukturu crnogorskih birača između 20 – 30 odsto, što je za malu Crnu Goru pogubno.

Jedini ispravan stav je primjena zakona, a to znači da se oduzme i državljanstvo i pravo glasa svim državljanima Crne Gore koji imaju osim crnogorskog, državljanstvo, druge države (dvojno državljanstvo) jer to naš zakon zabranjuje, a da svi ostali crnogorski državljani, kojima je ovo jedina domovina, kao i do sada imaju pravo glasanja na izborima.

Ovo je evropska praksa i ne smijemo dozvoliti da se zli naum “srpskog sveta” realizuje kroz bezakonje i nove prakse.

Čitaj još:   Pored pljevaljskog domaćinskog odnosa- Predsjednik Opštine Rajko Kovačević nije htio da primi delegaciju Vlade: Premijerov populizam neprihvatljiv... (foto, video)

Za odbranu ovakvog principa, imaćemo podršku i međunarodne zajednice. I zato, nepokolebljivo STOP namjerenom genetskom inžinjeringu, radi trajne okupacije Crne Gore.

Izvor Standard.co.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more